Karl Lagerfeld'in Hayatı Dizi Oluyor
MODA

Karl Lagerfeld'in Hayatı Dizi Oluyor

Disney, Karl Lagerfeld'in yaşamını altı bölümlük bir diziye dönüştürme planlarını duyurdu.

GÜNCELLEME TARİHİ: 2 Eylül 2021

Karl Lagerfeld, modaya yaklaşma ve modayı görme şeklimizi değiştirdi. Sektördeki en yenilikçi tasarımcılardan biriydi ve kariyeri boyunca Chanel, Fendi ve aynı zamanda kendi markası için yaratıcı yönetmen olarak çalıştı. O'nun ölümü 2019 yılında sadece moda uzmanları tarafından değil, bütün dünya tarafından derinden hissedildi.

Neyse ki, Lagerfeld'in mirası yaklaşan bir dizide reenkarne olacak. Disney, Alman tasarımcının 1972 yazında Chanel'deki başarısına kadar olan yolculuğunu ve az bilinen ayrıntılarını anlatacak yeni bir TV şovu olan "Karl Kaiser"i duyurdu.

Yeni seri, tasarımcının hayatındaki en önemli sahne arkası anlarından bazılarını araştıran Raphaëlle Bacqué tarafından yazılan bir biyografiye dayanıyor. Elbette program, tasarımcının kişisel hayatını ve ilişkilerini de araştıracak.

Altı bölümlük bir drama dizisi olan "Kaiser Karl" Paris merkezli Lupin yapımcıları Gaumont tarafından oluşturulacak. Hikaye 1972 yazında başlıyor ve Lagerfeld'in bir yıl önce ölen Coco Chanel'in halefi ve Yves Saint Laurent'in en büyük moda kişiliği olduğu bir dönemde en başarılı Fransız tasarımcı olma arayışının izini sürüyor.

Disney EMEA başkanı Jan Koeppen, "İnanılmaz derecede çeşitli ve heyecan verici bir Avrupa listemiz var ve Kaiser Karl , anlatmak istediğimiz türden hikayelerin göstergesi. Ayrıca, Lagerfeld'in hikayesinin şu ana kadar gerçekten hakkının verilmediğini hissettik ve bunu Disney+ izleyicilerimizle paylaşmak için sabırsızlanıyoruz" dedi.