New York Moda Haftası Hakkında Bilmeniz Gereken 5 Şey
MODA

New York Moda Haftası Hakkında Bilmeniz Gereken 5 Şey

8-12 Eylül tarihlerinde düzenlenecek olan New York Moda Haftası yaklaşırken bilmeniz gerekenleri vurguluyoruz.

GÜNCELLEME TARİHİ: 2 Eylül 2021

FİZİKSEL OLAYLARA DÖNÜŞ
7-12 Eylül tarihleri arasında New York'ta toplam 91 gösteri yapılacak ve bu, neredeyse iki yıllık bir aradan sonra çok beklenen bir geri dönüş olacak. Amerika Moda Tasarımcıları Konseyi (CFDA), gösterilere yalnızca aşıları tam olan konukların erişimine izin verileceğini duyurdu. Ayrıca çok çeşitli canlı yayın etkinlikleri, canlı bir program ve "NYFW: The experience" adlı yeni bir proje sunulacak. Prabal Gurung, Carolina Herrera ve Moschino'dan Veronica Beard ve Michael Kors'a kadar birçok Amerikan modasının isimleri gelecek ay koleksiyonlarını sunacak.

ÜNLÜ TASARIMCILAR NEW YORK'A DÖNÜYOR
Bu sezon birçok tasarımcı şovlarının yerini değiştirdi veya resmi takvime geri dönüyor. Jeremy Scott'ın Moschino koleksiyonu Milano'dan New York'a taşınıyor. Peter Dundas ve Thom Browne SS22 için Paris'ten geliyor. Ayrıca Kerby Jean-Raymond'dan Pyer Moss, podyumda iki yıllık bir aradan sonra geri dönüyor. Aralarında Telfar, Altuzarra, Brandon Maxwell ve Jason Wu'nun da bulunduğu pek çok başka marka da takvimde yeniden boy gösteriyor.

POP-UP DÜKKANLAR YER ALACAK
Moda perakendecisi Revolve, 10 ve 11 Eylül'de 20 Hudson Yards'da düzenlenecek olan Revolve Gallery'nin açılışını duyurdu. Moda deneyimi, Charlotte Tilbury Beauty, GHD, LoveShackFancy ve House of Harlow 1960 gibi bir dizi katılımcı markayı sergileyen sürükleyici bir sergi olarak tasarlanacak. Pop-up mağaza Afterpay tarafından sunulacak ve her markanın vizyonunu ve stilini özel bir odada paylaşmasını sağlayacak.

BİLL CUNNİNGHAM SERGİSİNİN AÇILIŞI
Merhum fotoğrafçı Bill Cunningham, aynı zamanda "The Times of Bill Cunningham" adlı belgeselini yayınlayacak olan film yapımcısı Mark Bozek'in küratörlüğünde gerçekleşecek olan serginin merkezinde yer alıyor. Sürükleyici sergi "Experience the Times of Bill Cunningham" 12 Eylül'de açılacak ve konuklara birçok deneyim sunacak. Sergi, sanal bir kıyafet değişikliğinden sanatçının çalışmalarının reprodüksiyonlarına ve röportajlarının kayıtlarına kadar, fotoğrafçıya ve onun yaşam boyu süren kariyerine saygı duruşunda bulunacak.

MET GALA ETKİNLİĞİ TAMAMLAYACAK
Genellikle Mayıs ayının ilk Pazartesi günü düzenlenen yıllık Met Gala, 13 Eylül'de gerçekleşecek ve beş dolu gün süren gösteriler ve etkinliklerle sona erecek. Daha samimi bir ortamda ve daha küçük bir kapasitede yapılması bekleniyor. Bu yıl, Kostüm Enstitüsü'nün "In America: A Lexicon of Fashion" sergisini kutlayacak ve sunucu Timothée Chalamet, şarkıcı Billie Eilish'in yanı sıra şair Amanda Gormon ve tenisçi Naomi Osaka tarafından sunulacak.