H&M Yeni Koleksiyonu için TOGA'nın Arşivlerine Girdi
MODA

H&M Yeni Koleksiyonu için TOGA'nın Arşivlerine Girdi

H&M ile TOGA, geçmişteki bazı favorilerden ilham alan bir koleksiyon üzerinde iş birliği yaptı.

GÜNCELLEME TARİHİ: 3 Eylül 2021

H&M, TOGA ARCHIVES x H&M iş birliğini duyurdu. Yasuko Furuta tarafından 1997'de kurulan, meraklı duygusallığı ve gardırop klasiklerine deneysel yaklaşımları ile sevilen Tokyo merkezli bağımsız moda markası, yakında çıkacak olan kapsül, TOGA imza parçalarının yeniden tasarlarken avangard-ancak-erişilebilir arşivinden yararlanıyor. TOGA ARCHIVES x H&M koleksiyonu 2 Eylül'den itibaren Türkiye'de sadece hm.com'da satışa sunuldu.

Jane How tarafından tasarlanan ve Johnny Dufort tarafından Londra'nın Barbican Bölgesi'nin ham, vahşi mimari fonunda fotoğraflanan bir kampanya barındıran koleksiyon, TOGA'nın favorileriyle dolu. Hibritleştirilmiş trençkotlar, yeniden yapılandırılan gömlekler, pileli etekler, titiz terzilik ve coşkulu aksesuarlar, modern bir moda aşığı için beklenmedik değişikliklerle yıldız havası taşıyor. Kadınlar için ise siluet değiştiren, yün-gabardinden trençkot ve göğüs cebinde çubuk boncukları olan büyük beden gri bir blazer ile TOGA'nın alametifarikası olan kesim ve süslemelerle hayat bulan lacivert tunik öne çıkıyor. Aksesuarlarda ise, sert bir çekicilik dokunuşu barındıran; havalı kovboy topuğu ve zımbalardan oluşan zarif stilettolar ve iddialı çubuk boncuklu küpeler ve bir yaka kolyesi göze çarpan parçalar arasında.

Bununla birlikte, TOGA erkek giyimin cesur parçaları olan; mavi çizgili gömlek ve şeffaf V yakalı kazak, sırasıyla akıllı kesimler ve yanardöner renklerle yeniden çalışıldı, zincir bağlantılı bir kolye veya vintage eşarp astarlı çift taraflı bir bomber ceket ile kolayca eşleştirilebilir hale getirildi.

"H&M'de çok yönlü tasarımın büyük hayranlarıyız, bu yüzden Yasuko Furuta'nın TOGA için tasarladığı dahiyane parçalar çok çekici. Örneğin, imzası olan kesikler, çıplak tenle kullanılabilir veya göz alıcı bir etki için payetli bir parçanın alt katmanı olabilir. Onun oyuncu ama entelektüel tarzını müşterilerimize sunabilmekten heyecan duyuyoruz ve yaratacakları şık kıyafet kombinasyonlarını dört gözle bekliyoruz" diyor H&M Kreatif Danışmanı Ann-Sofie Johansson.

"Moda, fikirleri ve ilgi alanlarını anında ve sözsüz olarak iletebilir. TOGA ile, müşterinin ne giydiği konusunda yetki sahibi olduğu kavramını keşfettim, bu karar, kişiliğini anında aktarıyor: Eteğindeki bir deliğin altında çıplak tenle olmayı veya altına pantolon giymeyi seçebilirler. Bu H&M koleksiyonunun bu fikri küresel bir izleyici kitlesine tanıtmasını çok isterim" diyor TOGA'nın kurucusu ve kreatif direktörü Yasuko Furuta.