Kendall Jenner'ın MET Gala İlhamı Audrey Hepburn!
MODA

Kendall Jenner'ın MET Gala İlhamı Audrey Hepburn!

Kendall Jenner, 2021 MET Gala'da Audrey Hepburn'ün My Fair Lady'deki ikonik moda anına modern bir bakış açışı getirdi.

GÜNCELLEME TARİHİ: 14 Eylül 2021

Abartılı kırmızı halısı ve avangard güzellik görünümleri... MET Gala gerçekten moda endüstrisinin en heyecan verici olaylarından biri. Bu yılın teması olan "In America: A Lexicon of Fashion" için katılımcıların çoğu modern Amerika'yı kanalize etti ve klasik Hollywood stilini kutladı.

Kendall Jenner, Eski Hollywood'a modern bir saygı gösterisinde bulunarak Audrey Hepburn'den ilham aldı. Audrey Hepburn'ün en ikonik rollerinden biri olan My Fair Lady'de Hepburn'ün kariyeri boyunca sayısız kez birlikte çalıştığı ünlü bir tasarımcı olan Hubert de Givenchy'nin parıldayan beyaz bir elbisesini giydiği Eliza Doolittle rolünü üstlendi.

Ayrıca Jenner da MET Gala için tercihini Givenchy'den yana kullandı ve dramatik bir kuyrukla narin kristallerle süslenmiş şeffaf bir elbise giydi. Modelin elbisesi, çarpıcı bir mücevherli boyun parçasına ve karmaşık omuz pedlerine sahipti. (İkisi de Hepburn'ün orijinal versiyonunu açıkça andırıyordu.)

Hepburn'ün elbisesi gibi, Jenner'ın elbisesi de korsajın ortasından başlayıp kuyruğun sonuna kadar parıldayan basamaklı süslemelere sahip. Hepburn elbisesini beyaz opera eldivenleriyle eşleştirirken, Jenner dirsek uzunluğundaki aksesuarın daha modern, şeffaf bir versiyonunu seçti.

Jenner, kırmızı halıdaki Eski Hollywood görünümünü şöyle açıkladı: "Audrey'i seviyorum, bu yüzden gerçekten onun özel bir anını alıp kendimize ait kılmak istedik ve onun [Matt] harika bir iş çıkardığını hissediyorum. Her zaman Givenchy."

Givenchy'nin yaratıcı direktörü Matthew Williams şunları ekledi: "Fransız modası ve Amerikan kültürüyle olan bağlantı. Givenchy'de çalışmaya başlamadan önce arkadaştık [Williams ve Jenner] bu yüzden yaz boyunca birlikteydik ve elbise üzerinde çalışıyorduk ve o Paris'e geldi." dedi.

Williams geçen yıl Haziran ayında Givenchy'nin kreatif direktörü seçildi ve ikonik Fransız moda etiketini yöneten yedinci kişi oldu. Tasarımcı , ünvanı alan ilk kadın olduktan sonra Nisan 2020'de markadan ayrılan Clare Waight Keller'dan sonra göreve başladı.