CFDA, Moda Ödülleri için 2021 Adaylarını Açıkladı
MODA

CFDA, Moda Ödülleri için 2021 Adaylarını Açıkladı

Amerika Moda Tasarımcıları Konseyi (CFDA), iki yıl aradan sonra ilk kez yüz yüze gerçekleştireceği 2021 Moda Ödülleri için adaylarını ve ödüllerini açıkladı.

GÜNCELLEME TARİHİ: 16 Eylül 2021

Ödüller, CFDA Fashion Awards Guild yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra perakendeciler, gazeteciler ve stilistler tarafından sunulan adaylarla Amerikan modasının en iyilerini öne çıkarmayı amaçlıyor. Bu yılki adaylar listesi, bir önceki Yılın Uluslararası Kadın Tasarımcısı, Valentino'dan Pierpaolo Picciolo ve Yılın Amerikan Aksesuar Tasarımcısı ödülünü kazanan Telfar Clemens de dahil olmak üzere gündemde hem yeni hem de geri dönen yüzler görüyor.

Geçen yıl ödüller, New York Times tarafından ödüllerin adaylar arasında yenilik eksikliği nedeniyle çağrılmasının ardından endüstrinin çeşitli sektörlerinden ağır eleştirilere maruz kaldı ve yayın, ödül kazananların tekrarlayan doğasına dikkat çekti. Bununla birlikte, organizasyon bugüne kadarki en çeşitli alıcı grubunu sunması ile tanındı ve aynı zamanda, yeni ortaya çıkan tasarımcılara destekleyici hibeler sağlayarak Scholars Ödülü için fonunu artırdı.

BU YILIN ADAYLARI

Yılın Amerikan Kadın Giyim Tasarımcısı

Khaite'den Catherine Holstein
Christopher John Rogers
Gabriela Hearst
Marc Jacobs
Peter Do

Yılın Amerikan Erkek Giyim Tasarımcısı

Bode'den Emily Adams
Fear of God'dan Jerry Lorenzo
AMIRI'den Mike Amiri
Telfar'dan Telfar Clemens
Thom Browne

Yılın Amerikan Aksesuar Tasarımcısı

The Row'da Ashley Olsen and Mary-Kate Olsen
Brother Vellies'den Aurora James
Gabriela Hearst
Coach'dan Stuart Vevers
Telfar'dan Telfar Clemens

Yılın Yükselen Amerikalı Tasarımcısı

Theophilio'dan Edvin Thompson
ERL'den Eli Russell Linnetz
KHIRY'den Jameel Mohammed
Kenneth Nicholson
Maisie Wilen'den Maisie Schloss

Yılın Uluslararası Kadın Tasarımcısı

Bottega Veneta'dan Daniel Lee
Balenciaga'dan Demna Gvasalia
Prada'dan Miuccia Prada ve Raf Simons
Valentino'dan Pierpaolo Piccioli
Jacquemus'dan Simon Porte Jacquemus

Uluslararası Yılın Erkek Tasarımcısı

Bottega Veneta'dan Daniel Lee
Dries Van Noten
Wales Bonner'dan Grace Wales Bonner
Rick Owens
Louis Vuitton'dan Virgil Abloh

Duyuruda CFDA CEO'su Steven Kold, "2021 CFDA Moda Ödülleri, CFDA'nın burs programları için en büyük bağış toplama etkinliğimize bizzat beklenen dönüşü işaret ediyor" dedi. "Ayrıca birkaç yetenekli ismi adaylar arasında ilk kez görmekten de inanılmaz derecede memnunuz. Amerikan modası yenilenmiş bir enerji yaşıyor ve bu tasarımcılar sektörümüzün gelecekteki gidişatında önemli bir rol oynuyor."

CFDA ayrıca etkinlikte ödül kazananlarla birlikte takdim edilecek bir dizi onur ödülünü de duyurdu. New Yorklu tasarımcı Dapper Dan, Geoffrey Beene Yaşam Boyu Başarı Ödülü'nü alacak, Eleanor Lambert'in Onuruna Kurucu Ödülü 15 Percent Pledge'in kurucusu Aurora James'e ve Eugenia Sheppard Onuruna Medya Ödülü Nina Garcia'ya verilecek.