Londra Moda Haftası'nın SS22 Sezonu Hakkında Bilmeniz Gerekenler
MODA

Londra Moda Haftası'nın SS22 Sezonu Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Londra Moda Haftası bugün başlıyor, İlkbahar/Yaz 2022 sezonu için moda severleri neler bekliyor?

GÜNCELLEME TARİHİ: 17 Eylül 2021

17-21 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek olan Londra Moda Haftası'nda canlı olarak yapılacak defileler ve sunumlar sırasında kaçırılmaması gerekenlere dair nihai bir rehber paylaşıyoruz.

Burberry ve Victoria Beckham başta olmak üzere birçok marka programda eksik olsa da, Londra Moda Haftası'nın bu sezonunda hala 100'den fazla onaylanmış tasarımcının vitrine çıkacağı doğrulandı. LVMH Ödülü sahibi Nensi Dojaka ve Chet Lo gibi yeni isimlerle Roksanda, Osman, Simone Rocha, Richard Malone ve Erdem gibi tanınmış tasarımcılar yer alıyor.

FİZİKSEL GÖSTERİLER İZLEYİCİLERLE GERİ DÖNDÜ
Londra Moda Haftası, tasarımcıların podyumlar, sunumlar, partiler, samimi akşam yemekleri ve 2022 İlkbahar/Yaz koleksiyonlarını sergilemek için randevuları tercih ettiği fiziksel, yüz yüze etkinlikleri bir kez daha kucaklıyor.

Fiziksel şovlar, Bora Aksu Edward Crutchley, Rejina Pyo, Richard Malone, Erdem, Roksanda, Osman, Simone Rocha, Mark Fast, Charles Jeffrey Loverboy ve Richard Quinn'in podyuma geri dönmesiyle dijitale bağlı kalanları bir sezon daha geride bırakıyor.

Ayrıca 17 Eylül'de Saul Nash'den başlayarak dikkat edilmesi gereken sunumlar da olacak. Tasarımcı, lüksü spor giyim ve rahat silüetler ile birleştirmesiyle ve kıyafetlerini koreografisi yapılmış performanslarla sergilemesiyle tanınıyor.

Rixo 17 Eylül'de 'Bon Voyage' temalı bir sunuma ev sahipliği yaparken, cinsiyetsiz zanaatkar marka Bloke 19 Eylül'de koleksiyonunu sunacak ve H&M ile yeni iş birliği başlatan Toga, 20 Eylül'de ilkbahar/yaz 2022 koleksiyonunu tanıtacak.

Ayrıca Cos'un 2021 Sonbahar/Kış koleksiyonunu tanıtmak için fiziksel bir etkinliği olacak. Perakendeci, koleksiyonunu, fiziksel bir podyum içeren, sanatsal portre ve hareketli görüntü ile birleştirilmiş ve aynı zamanda Cos.com'da dijital olarak canlı yayınlanacak olan karma bir gösteri ile sunacağını söyledi.

YÜKSELEN TASARIMCILAR
Londra her zaman ortaya çıkan yetenekleri teşvik etmesiyle bilinecek ve bu sezon, NewGen tasarımcılarının TikTok gösteri alanında sergilenmesiyle farklı değil. LVMH Ödülü'nü kazanan Nensi Dojaka, 17 Eylül'de ilkbahar/yaz 2022 koleksiyonunu, Yuhan Wang 18 Eylül'de ve SS Daley 19 Eylül Pazar günü sergileyecek. Bu sezon sergilenen diğer NewGen tasarımcıları arasında Stefan Cooke, Feben, Labrum London, Eftychia, Supriya Lele ve Helen Kirkum yer alıyor.

Fashion East ayrıca hakkında çok konuşulan Çinli-Amerikalı tasarımcı Chet Lo ile Maximilian, Jawara Alleyne, HRH ve Goomheo'nun da aralarında bulunduğu beş tasarımcıyı destekleyen etkileyici bir kadroyla geri döndü.

BAZI MARKALAR HALA DİJİTAL VİTRİNLERİ TERCİH EDİYOR
Bu sezon yüz yüze etkinlikler artarken, birçok marka moda filmlerinden canlı yayınlanan fotoğraf çekimlerine kadar yeni koleksiyonlarını dijital bir gösterimle sergilemeyi tercih ediyor. Dikkate alınması gereken tasarımcılar arasında Magaajyia SilberfeldIn'in Terminus filmini sunacak olan Roland Mouret ve Halpern, Covent Garden'daki Royal Opera House'da SS22 koleksiyonunu sergileyen bir filmle Londra'daki Kraliyet Balesi'nin inanılmaz çalışmasına ışık tutacak.

Dijital koleksiyonlar sunan diğer tasarımcılar arasında JW Anderson, Londra merkezli Tayvanlı tasarımcı Apujan, Liam Hodges, Çin doğumlu Feng Chen Wang ve Preen By Thornton Bregazzi yer alıyor.

DiscoveryLab serisi aynı zamanda Max Zara Sterck, N Palmer, Sabirah by Deborah Latouche, Joao Maraschin, British Mustard, Poa London, Azura Lovisa, VeniceW, Je Cai, Ester Kubisz, Anciela, Dreaming Eli by Elisa, Katharina Dubbick, The Backward Vendor ve Mynok gibi gelişmekte olan tasarımcıları da tanıtacak.

MULBERRY X RICHARD MALONE
İngiliz köklü marka Mulberry, 50. yıl dönümü kutlamalarının bir parçası olarak en son tasarımcı iş birliğini gösterecek. Richard Malone, Haziran ayında marka ile yaptığı 'Mulberry Editions' işbirliğini açıklayan Priya Ahluwalia'nın izinden gidecek.

Mulberry x Richard Malone kapsül koleksiyonu, 19 Eylül'de dijital olarak piyasaya çıkıyor ve aynı gün Malone'un İlkbahar/Yaz 2022 gösterisi sırasında ilk kez podyumda gösterilecek. Koleksiyon daha sonra 20 Eylül'de Mulberry mağazalarında dünya çapında satışa sunulacak.

ŞEHİR ÇAPINDA KUTLAMA
İngiliz Moda Konseyi, tasarımcı vitrinlerinin yanı sıra, beş gün boyunca önemli perakendeciler, kültür kurumları ve işletmelerle ortaklaşa yürüttüğü 350'den fazla etkinlik ve aktivasyonla şehir çapındaki moda kutlamasını da geri getiriyor. Bu kutlamalar Londra genelinde Chelsea, Mayfair ve Belgravia gibi ünlü alışveriş noktalarında gerçekleşecek.

Önemli etkinlikler arasında Christian Dior'un Paris'teki atölyesinden zanaatkarları New Bond Street amiral gemisinde ağırlaması yer alıyor. Zanaatkarlar, 15-17 Eylül tarihleri arasında Lady Dior, Bar Jacket, Haute Couture ve Demi Measure takım elbisesinin işçiliğini sergileyecek.

Browns, eğlenceli görsel sanatçı Babak Ganjei ile işbirliği içinde Browns East'te bir galeri sergisi de dahil olmak üzere bir dizi enstalasyona ev sahipliği yapacak. 'Honey Wagon' başlıklı sergi, Browns'a özel yeni bir baskı sanat eseri de dahil olmak üzere, orijinal sanat eserlerinin ve neon tabelaların 44 parçalık bir galeri sergisi olacak.

Levi's, Levi's by Levi's ürün yelpazesinin bir parçası olarak Central Saint Martins'ten bir MA tasarım yeteneği üçlüsü ile işbirliğini başlatacak. Her öğrenci Charlie Constantinou, Juntae Kim ve Pip Paz-Howlett, ölü stok ürünlerini özelleştirmek ve yeniden tasarlamak için denim markasıyla birlikte çalıştı ve bu da bir dizi canlı yeni tasarımla sonuçlandı. Koleksiyon, Eylül ayı boyunca yalnızca markanın Soho: Levi's Haus'taki konsept mağazasında satışa sunulacak.

Diğer önemli noktalar arasında; Puma'nın Liberty koleksiyonunu piyasaya sürmesi, Raeburn'ün atölyesinde özel turlar düzenlemesi, Anya Hindmarch'ın Anya Köyü'nün kalbinde meyve ve sebze mağazasını sunması, Salvatore Ferragamo'nun Bond Street butiğinde kişiye özel ürünler için bir sanatçının yer alması sayılabilir.

İngiliz Moda Konseyi'nin CEO'su Caroline Rush yaptığı açıklamada şunları söyledi: Londra Moda Haftası'nı bu sezon fiziksel bir formatta tekrar karşılamaktan mutluluk duyuyoruz ve Şehir Çapında Kutlamamız aracılığıyla şehri sunduğu her şey için kutlamaktan heyecan duyuyoruz. Girişim, tüketicilere Londra'nın canlılığını ve heyecanını hatırlatırken, ayakları başkente geri çekmeyi amaçlıyor. 100'den fazla markanın, mağazanın, ağırlama mekanlarının ve kültür kurumlarının katılımıyla, tüm şehrin canlanmasını görmek için sabırsızlanıyoruz."

Londra Moda Haftası 17-21 Eylül tarihleri arasında gerçekleşiyor.