Saint Laurent Paris Moda Haftası'na Geri Dönüyor
MODA

Saint Laurent Paris Moda Haftası'na Geri Dönüyor

Saint Laurent, 28 Eylül'de gerçekleştireceği defileyle 2022 Sonbahar Paris takvimine dönen markalara öncülük ediyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 17 Eylül 2021

Kering'in sahibi olduğu Saint Laurent, etkinliğin organizatörü FHCM tarafından yayınlanan güncellenmiş bir takvime göre, 28 Eylül'deki ilk tam gün podyum gösterilerini kapatarak Paris Moda Haftası'nda birinci sınıf bir yer kazanacak.

Saint Laurent, pandeminin başlamasının ardından organize moda haftalarından ayrılan ilk büyük marka olmuştu ve bu defile ayrılıştan sonra kayda değer bir geri dönüş gibi görünüyor. Marka, Nisan 2020'de yaptığı açıklamada, "Saint Laurent, takviminin sahipliğini alacak ve yaratıcılığın yönlendirdiği güncel bir bakış açısıyla tasarlanmış bir planın ardından koleksiyonlarını piyasaya sürecek" dedi.

Katı bir takvimin ve çok sayıda rekabet eden etkinliğin kısıtlamaları olmadan, kendi şartlarına göre göstermek, hem medyanın hem de müşterilerin ilgisini en üst düzeye çıkarmak için kolay bir seçim gibi görünüyordu. Kering'in markaları Gucci, Bottega Veneta, Alexander McQueen ve Balenciaga'nın yanı sıra LVMH'den Celine gibi markalar, koleksiyonlarını geleneksel moda haftaları dışında sergileme deneylerinde Saint Laurent'in liderliğini izledi.

Ancak markalar, birçok Asyalı ve Amerikalı alıcı ve basın seyahat edemediğinden dolayı kendi kitlelerinden müşteri kaybetmeyi göze almanın daha da zor olabileceğini fark etmiş görünüyor.

Kering'in Milano merkezli evleri Gucci ve Bottega Veneta hala takvim dışı gösteriliyor, ancak İngiliz markası Alexander McQueen (eskiden Paris'te sergileniyordu) gösterisini Ekim ayındaki Frieze sanat fuarının açılışından bir gece önce Londra'da gerçekleştirmeye hazırlanıyor.