Naomi Campbell Kraliyet Rolü Üstleniyor
MODA

Naomi Campbell Kraliyet Rolü Üstleniyor

İngiliz model Naomi Campbell, Kraliçe'nin Milletler Topluluğu'nun elçisi olarak seçildi.

GÜNCELLEME TARİHİ: 18 Eylül 2021

Naomi Campbell, Queen's Commonwealth Trust'ın (Kraliçe'nin Milletler Topluluğu) küresel bir elçisi olarak seçildi ve kraliyet rolünü üstlenen ilk kişi oldu. The Queen's Commonwealth Trust, dünya çapındaki gençlik savunucularının projelerine yardımcı olan bir kuruluş ve Kraliçe hayır kurumunun koruyucusu konumunda bulunuyor.

Dünyada Queen's Commonwealth Trust (QCT) adıyla bilinen kurum 2018 yılında kuruldu. İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth'in himayesindeki kurum; sağlık, çevre ve eğitimde kendi topluluklarını değişime yönlendiren ünlü genç insanları destekliyor.

Campbell, kariyeri boyunca birçok hayır işi gerçekleştirmesinden dolayı bu göreve layık görüldü. Süper model, 2005 yılında Güney Amerika ülkesinde yoksullukla mücadeleye yardımcı olmak için We Love Brazil adlı bir girişim başlattı ve ardından Fashion For Relief'i ortaya çıkardı. Model ayrıca, spot ışığında geçirdiği süre boyunca çeşitli adaletsizlikler hakkında açık sözlü oldu, #MeToo hareketine ve Black Lives Matter'a desteğini dile getirdi.

Yeni rolünde süper model, Commonwealth genelinde 18 ila 35 yaşları arasındaki genç yenilikçileri desteklemeye yardımcı olacak ve onları fırsatlar, eğitim ve finansman ile buluşturacak.

Campbell, dün gece Londra'nın merkezindeki Cafe Royal Hotel'deki duyuru etkinliğinde, "The Queen's Commonwealth Trust'ın küresel elçisi olarak bu rolü kabul etmek benim ayrıcalığım. Nereden olursanız olun veya şu anda nerede olursanız olun, topluluğunuzda harika işler yapan genç liderler var. Bazen görülmezler ve bazıları kendilerini henüz 'lider' olarak görmeyebilir, ancak hepsi bizim desteğimiz ile eğitim ve kaynaklara erişimi hak ediyor. Bu benim için çok yakın bir şey ve gelecek nesli yükseltmek için elimden gelen her şeyi yapmaya devam edeceğim, böylece toplulukları için daha iyi bir gelecek yaratabilecekler." dedi.

Queen's Commonwealth Trust'ın CEO'su Christopher Kelly, Campbell'in Commonwealth'teki gençlerin "hizmet, yenilik ve başarılarına ışık tutmasına" yardımcı olacağını açıkladı.