Chiara Ferragni Hublot'nun Küresel Marka Elçisi Oldu
MODA

Chiara Ferragni Hublot'nun Küresel Marka Elçisi Oldu

Chiara Ferragni; futbol efsanesi Pelé, teniste dünya şampiyonu Novak Djokovic, atletizm şampiyonları Dina Asher-Smith ile Usain Bolt ve üç Michelin yıldızlı şef Clare Smyth gibi birçok efsanevi isimle beraber Hublot ailesine katıldı.

GÜNCELLEME TARİHİ: 21 Eylül 2021

"Yaptığım her şeyi, paylaşmak için yapıyorum. Sevdiğim şeyler, sevdiğim insanlar, tecrübe ettiklerim, günlük hayatım, çocuklarım, işim... Başkalarına kendilerine ve düşlerine inanma ilhamı vermek için her şeye yüreğimi koyuyorum. Kendi ikigai'mi 2009 yılında buldum. Bir ihtiyaca cevaben tutkumu yeteneğimle birleştirmeyi başardım ve artık bu benim işim haline geldi. Kim olduğuma ve ne deneyimlediğime giden kapıyı açarak, günümüzün kadınlarına da bir eş, bir anne veya bir girişimci olma arasında seçim yapmak zorunda olmama ilhamını verebilmeyi umuyorum. Tüm bu roller birbirlerini tamamladıkları gibi beni de tamamlıyorlar. Bütün eylemlerimde itici güç güzellik. Yalnızca iç güzelliği değil, aynı zamanda çevremde gördüğüm her şey. Bu da ortak çalışmalarımda, kelimelerimde, hayır işlerimde ve günlük hayatımda yansıma buluyor. Neden Hublot? Hublot diğer saat markalarına benzemiyor. Kendine özgü yolunu, kararlılıkla izliyor: Geleneklere saygı duyarken yenilikçilik düşlerinin peşinden gidiyor: Hem iç güzelliği hem de dış güzelliği arıyor. Sportif performanstan veya bir aile üyesinin başarısından çok daha fazlasını sergiliyor. Bu performans ve başarıyı sağlayan etkenleri, başka bir deyişle ilk, farklı ve biricik olma becerisini kucaklıyor. Hublot'nun mesajları ve değerleri bana hitap ediyor. Bu nedenle bugün bu aileye dahil olmayı tercih ettim. Tutku ve kararlılığın birleşimi tüm bu roller genelinde bugünkü kimliğimi şekillendirdi ve beni bu iş kadını haline getirdi. Aynı füzyon, Hublot'nun da bugün olduğu marka haline gelmesini sağladı." - Chiara Ferragni, Hublot Marka Elçisi

"Chiara Ferragni'yi kim tanımaz ki? Sıra dışı kaderi şansla ilgili değil. Bu vizyoner ve kararlı kadın, zamanla gelişmeyi ve evrilmeyi öğrenmiş birisi. Kim olduğunu ve neleri sevdiğini tasvir ederek ve paylaşarak, kendi kuşağından erkeklere ve kadınlara her şeyin mümkün olduğuna inanma konusunda ilham vererek düşlerini gerçekleştirdi. Hem özgün hem de spontane bir kişilik olarak; mutlu, pozitif ve cömert yaratılışını bir markaya dönüştürdü. Vizyoner ve öncü karakteriyle, dijital platformları domine ederek ve tutkusunu gerçek bir işe dönüştürerek çağa ayak uydurmayı başardı. Tutkusu mesleği haline geldi. Doğal yeteneği, herkesin erişim sağlayabileceği bir başarıya dönüştü. İlham veren yolculuğu, her şeyin mümkün olduğunun ispatı niteliğinde. Hayallerden doğan gerçekler gibi. Chiara Ferragni gibi hayallerini yaşamayı ve gerçeğe dönüştürmeyi kim istemez ki? Hublot olarak, hayallerine inanan ve onları gerçekleştirmek için dünyayı yerinden oynatan, kendine özgü karakterini ortaya koyan, riskleri göze alan, insanların söyleyebileceklerinden korkmayan ve kendi yolunda orijinal ve tutkulu bir biçimde ilerleyen kadınlara ve erkeklere ilham vermeyi seviyoruz. Chiara da bu nedenle ailemize bu kadar güzel uyum sağlıyor." - Ricardo Guadalupe, HUBLOT CEO'su

Chiara Ferragni'yi tanıtmaya gerek yok diye düşünülebilir.

Fakat "influencer" olarak anılsa da bu terim onun özünü anlatmak için çok dar kalıyor. İş kadını, girişimci, influencer, eş ve iki çocuk annesi olarak herkesin ilham verici bulduğu "iş bitirici" tavrını her yönüyle kucaklıyor. Theblondesalad.com sitesini yayına sunmasından 12 yıl sonra, Chiara Ferragni bir başarı hikayesine sahip. Yeni başladığı zaman henüz Instagram yoktu ve blog yazarlığı da emekleme dönemindeydi. Chiara yalnızca birkaç ay içinde hobisini işe dönüştürdü, medyanın ve moda dünyasının dikkatini çekti ve ismini en büyük lüks markaların yanına yazdırdı.
Öncü, Benzersiz, Farklı. Tıpkı Hublot gibi! Tek başına kendine bir iş kurdu, içgüdülerine kulak verdi ve hayatı hakkında paylaşım yapma ve konuşma tercihini ortaya koydu. Forbes tarafından birkaç kez onurlandırılan Chiara'nın kariyeri, başarısını anlama çabası kapsamında prestijli Harvard Üniversitesinde yapılan bir çalışmaya da ilham verdi.

Chiara, yaşadığı dönemle uyumlu şekilde dünyada iz bırakıyor. Hayallerine kararlılıkla inanıyor. Hayalperest olsa da ayakları sapasağlam yere basıyor. Chiara Ferragni, gücünü ailesinin sağlamlığından alıyor. Anne babası ve iki kız kardeşiyle kurduğu bağın ardından bu gücü Fedez ile kurduğu kendi ailesinde de yeniden yaratıyor.

Peki bu doğal bir yetenek mi, sezgi mi yoksa kader mi? Yoksa üçünden de biraz mı? Ne olursa olsun, yazılarıyla ilklere imza attığı kesin. Benzersizliğini ve farkını ortaya koyarken "komşu kızı" samimiyetini de korumayı başarıyor.

Dijital devrimi ve sosyal medyanın gelişini kucaklayan bir girişimci o. Chiara daima ilklere imza atan bir öncü. 12 yıl önce yayına başlayan moda blogu ile hızlıca dünyanın en etkili ve en ünlü blog yazarı olarak kabul edilmeye başladı. 2015 yılında Chiara Ferragni Brand ile kendi ayakkabı ve giyim koleksiyonunu oluşturdu. Ayrıca dünyanın en güçlü influencer'ı olarak listelenen ilk isim oldu. Gerçekten de Chiara'nın kariyerini tanımlayabilecek onlarca sıfat var ve kendisi de bunları kullanmaktan çekinmiyor. Hem gerçek hayatı hem de dijital dünyası paylaşım, neşe, değer ve iyimserlikle dolu. Benzersiz biri olduğu kesin. Adını bir markaya, stile ve ilham kaynağına dönüştüren bu benzersizliğiyle gurur duyuyor. Platformlarını ve şöhretini aynı zamanda onu derinden etkileyen konularda destek sunma amacıyla kullanıyor. Onu farklı kılan; tutkusunu, günlük rutinini ve yaşamını gerçek bir başarı hikayesine dönüştürebilmiş olması. Ayrıca, çağa ayak uyduran ve hayatının farklı parçaları arasına herhangi bir filtre koymadan çeşitli rollere sahip olabilen kadınları temsil ettiği için de farklı. 24,7 milyon takipçili bir Instagram topluluğunda, eş, anne ve girişimci olarak günlük yaşamını açık ve dürüst bir şekilde paylaşıyor. Chiara ilham veren bir karakter.