Karl Lagerfeld'in Sürdürülebilirlik Elçisi: Amber Valetta
MODA

Karl Lagerfeld'in Sürdürülebilirlik Elçisi: Amber Valetta

Karl Lagerfeld, Amber Valletta'yı sürdürülebilirlik elçisi olarak atadı.

GÜNCELLEME TARİHİ: 13 Ekim 2021

Efsane tasarımcı Karl Lagerfeld'in uzun süreli arkadaşı olan Amber Valletta tasarımcının isim markası tarafından sürdürülebilirlik elçisi olarak seçildi.

Amber Valletta basın açıklamasında, "Karl Lagerfeld'de başlamış olan sürdürülebilirlik yolculuğunun ilerlemesine yardımcı olma fırsatından dolayı heyecan duyuyorum. Kendisi de yenilikçi olduğu için Karl'a harika ve doğal bir saygı duruşu gibi geliyor." dedi.

Sürdürülebilirlik elçisi rolünde Valletta, markanın sürdürülebilir girişimlerini optimize etmek için çalışan kilit bir danışman olarak faaliyet gösterecek. Kendini adamış bir çevreci olan Valletta, Birleşmiş Milletler ile ortaklaşa olan One x One, The Conscious Design Initiative'in elçisi olarak hizmet veriyor.

47 yaşındaki model, markayla daha önce çalışmış ve 2021 baharında sürdürülebilir bir aksesuar kapsülü piyasaya sürmüştü. Valetta şimdi, Karl Lagerfeld'in tasarım direktörü Hun Kim ile geleceğin sürdürülebilir ürünleri üzerinde çalışarak, markayla ikinci işbirliğini İlkbahar/Yaz 2022'de başlatmaya hazırlanıyor. Kapsül, kadın giyimi içerecek ve önceki 2021 kapsülünden sürdürülebilir aksesuarlar serisini genişletmeye devam edecek.

Karl Lagerfeld'in CEO'su Pier Paolo Righi, elçiliği şu sözlerle onayladı: "Amber ve ben uzun yıllardır modayı daha sürdürülebilir kılmak için sürekli fikir alışverişinde bulunduk. Artık Amber'i sürdürülebilirlik yolculuğumuzun ayrılmaz bir parçası haline getirmek için aramıza katabilmemiz benim için çok şey ifade ediyor."