Chloe, B Corp Sertifikasını Aldı
MODA

Chloe, B Corp Sertifikasını Aldı

Lüks moda evi Chloé, sosyal ve çevresel uygulamalara olan bağlılığını güçlendirerek B Corporation sertifikası aldı.

GÜNCELLEME TARİHİ: 18 Ekim 2021

Yaratıcı yönetmeni Gabriela Hearst'ün eko uzmanlığından güç alan Chloé, Avrupa'da B Corp statüsüne ulaşan ilk lüks moda evi oldu.

Compagnie Financiere Richemont'un sahibi olduğu markanın CEO'su Riccardo Bellini, "Şirket olarak bununla gurur duymamızın ötesinde, birçok kişiye de katılmaları için ilham vermeyi amaçlıyoruz. Operasyonlarımızı, yönetimimizi ve politikalarımızı çevresel ve sosyal açıdan daha sorumlu bir şekilde faaliyet göstermemizi sağlayacak şekilde geliştirdik." dedi.

Sürdürülebilir şirketlerde "altın standart" olarak kabul edilen Benefit Corporation (kısaca B Corp) sertifikası, kâr amacı gütmeyen B Lab tarafından veriliyor. B Corp, katı kriterlere göre hem insanların hem de gezegenin çıkarları doğrultusunda yasal olarak hareket etmekle yükümlü.

Chloé, lüks yeniden satış sitesi Vestiaire Collective'i ve Birleşik Krallık perakendecisi Wolf & Badger'ı B Corp statüsüne ulaşma konusunda yakından takip ediyor. Sertifikayı alanlar, ağ tarafından "iş dünyasında başarıyı yeniden tanımlamak ve daha kapsayıcı ve sürdürülebilir bir ekonomi inşa etmek için küresel bir kültür değişiminin" hızlandırılmasının bir parçası olarak görülüyor.

Bir "B Corp" olmak, diğer adımların yanı sıra şirketlerin, çalışan çalışma koşullarından karbon ayak izine kadar işlerinin tüm ayrıntılarını içeren 300 soruluk titiz bir anketi doldurmasını gerektiriyor. Bellini, sertifikayı almanın, iş yapma biçiminde kâr, insan ve gezegeni dengeleme yolculuğunun sonu değil, başlangıcı olduğunu vurguladı.