Zendaya Yılın Moda İkonu Seçildi
MODA

Zendaya Yılın Moda İkonu Seçildi

Zendaya, CDFA'nın Moda İkonu Ödülü'ne layık görüldü.

GÜNCELLEME TARİHİ: 20 Ekim 2021

Kırmızı halıyı takip eden var mı? Dürüst olalım, hepimiz takipteyiz... Ve Zendaya'nın tüm kırmızı halılarda adeta hükümdarlık sürdüğünü hepimiz biliyoruz.

Amerika Moda Tasarımcıları Konseyi (CFDA) tarafından 10 Kasım'da verilecek olan Moda İkonu Ödülü'nün Zendaya'ya verileceği açıklandı.

Euphoria ve Dune yıldızı, kırmızı halıya ayak basar basmaz tarzını ortaya koyuyor ve bundan hiçkimse şüphe duymuyor. Sadece 25 yaşında olan Zendaya'nın stilini oluşturmasında elbette bir imaj mimarının imzası var: Law Roach. Zendaya'nın ünlü stilist ile olan iş birliği sonucu adeta bir moda hediyesi.

Ancak Zendaya'nın sektörümüzdeki hızlı yükselişine damgasını vuran sadece kırmızı halı değil. 2013 yılında Zendaya, cinsiyete dayalı akışkan tasarımlara ve daha kapsayıcı bir beden yelpazesine öncülük ederek Daya by Zendaya giyim serisini piyasaya sürdü. Ayrıca güçlü, ikonik kadınlardan ilham alan ve önce Paris'te, ardından New York'taki tarihi Apollo Tiyatrosu'nda sunulan Tommy x Zendaya koleksiyonunda CFDA yönetim kurulu üyesi Tommy Hilfiger ile önemli bir işbirliği yaptı. Aynı zamanda Lancôme, Bulgari ve Valentino'nun yüzü olarak karşımıza çıkıyor.

CFDA'nın Yılın Moda İkonu Ödülü'ne daha önce; Beyonce, Naomi Campbell, Lady Gaga, Rihanna ve Jennifer Lopez gibi isimler layık görüldü.