Saint Laurent 60. Yılını Paris'teki 6 Müzede Kutlayacak
MODA

Saint Laurent 60. Yılını Paris'teki 6 Müzede Kutlayacak

Yves Saint Laurent'in kreasyonları onlara ilham veren bazı sanat eserleriyle birlikte sergilenecek.

GÜNCELLEME TARİHİ: 21 Ekim 2021

Yves Saint Laurent moda evinin 60. yıldönümünü kutlamak için merhum modacının kreasyonları, onlara ilham veren bazı sanat eserlerinin yanı sıra altı büyük Paris müzesinde sergilenecek.

Pompidou Center'da atıfta bulunduğu Mondrian resmiyle yan yana duran 1965 Mondrian elbisesini hayal edin. Ya da Musée d'Orsay'de Claude Monet'in "Le Déjeuner sur l'herbe" versiyonunun parçalarının yanında sergilenen 1986'dan kalma dönem stili puantiyeli bir elbise.


Mondrian elbise

29 Ocak - 15 Mayıs 2022 tarihleri arasında yayınlanması planlanan "Yves Saint Laurent Aux Musées" (Müzelerde Yves Saint Laurent) Paris Modern Sanat Müzesi, Louvre Müzesi, Picasso Müzesi ve Fransa'nın başkentindeki Yves Saint Laurent Müzesi'nde de benzer eşleşmeler sergilenecek.

1957'de Christian Dior'un ölümünün ardından Dior moda evinin baş tasarımcısı olarak couture dünyasına sansosyonel bir giriş yapan Yves Saint Laurent, kendi adıyla ilk koleksiyonunu Ocak 1962'de 26 yaşındayken sergiledi.

Saint Laurent'in yıllar boyunca yaptığı tasarım tasarımlarından bazıları, Vincent van Gogh ve Pablo Picasso'nun eserlerini doğrudan yansıtırken, sanat eserleri ve edebiyat, ürettiği hemen hemen her şeye dolaylı olarak ilham verdi. Musée d'Orsay, tasarımcı ve yazar Marcel Proust arasındaki bağı ve onun toplumsal cinsiyet kodlarını keşfetmesini vurgulayacak.

Bu arada Louvre, Fransız taç mücevherleri de dahil olmak üzere müzenin en değerli tarihi koleksiyonlarından bazılarına ev sahipliği yapan Galerie d'Apollon'daki özel bir bölüm aracılığıyla Saint Laurent'in ışık, altın ve dekoratif sanatlara olan hayranlığına odaklanacak.