Stella McCartney “Stella Shared 3”yi Keşfedin
MODA

Stella McCartney “Stella Shared 3”yi Keşfedin

İklim değişikliğine hassasiyetle yaklaşan, sosyal çeşitliliği ve bireyselliği kucaklayan, farkındalığı yüksek gençlerin koleksiyonu Stella McCartney “Stella Shared 3” lüks sokak giyimine özgün bir hava katıyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 28 Ekim 2021

A'dan Z'ye McCartney Manifesto'sundaki Y harfine karşılık gelen Youth (Gençlik) maddesinden ilhamla hazırlanan Stella Shared 3 uniseks kapsül koleksiyonu, Beymen Zorlu Center'daki özel Pop Up butiğinde 27 Ekim – 9 Kasım tarihleri arasında modaseverlerle buluşuyor.

Stella Shared 3 Koleksiyonu, üç yaratıcı isim Ed Curtis, Maisie Broome (Myfawnwy) ve Tom Tosseyn'in yorum ve baskıları ile ikonik Stella tasarımlarını modernize ediyor. Ünlü tasarımcı koleksiyon ile ilgili düşüncelerini şu cümleler ile dile getiriyor: "McCartney A'dan Z'ye Manifestom için platformumu ve değerlerimizi kendi vizyonlarıyla yorumlamaları için yeni nesil sanatçılarla paylaştım. Stella Shared 3, Stella'ya özgü parçaları yarının inanılmaz yeteneklerinin baskılarıyla bir araya getiriyor. Becerilerimizi, kaynaklarımızı ve topluluklarımızı paylaşarak kollektif olarak ilerliyoruz''.

Stella Shared 3, çağdaş fantezilerle tezatlaşan baskılar, nötr renkler ve genç renk patlamaları ile klasikleri eşleştiriyor. Yeşil ve mor vegan kürksüz kürkler (Fur Free Fur) bu anlatımı detaylandırırken, hoodieler ve 90'lardan ilham alan ECONYL puffer montların üst kısımlarında doku olarak karşımıza çıkıyor.

Güney Londralı sanatçı ve moda tasarımcısı Ed Curtis, Stella Shared 3 için organik ve optik baskılarını, hacimli pantolonlarla uyumlu, yenilenmiş naylondan üretilen çift taraflı şişme montlara uyguluyor. Bu görsel anlatım, Curtis için bir ilk olan lazer baskılı denim parçalar ve triko üzerinde zıtlık yaratan grafiklerle detaylandırılıyor. Sanatçının sprey boyayla özgürce yorumladığı Stella logosu, kürklü örgüler, kalın atkılar ve taytlarda yoğunlaşırken; psikedelik baskılar, organik pamuklu eşofman takımlarda kendini gösteriyor.

New York Queens'de yaşayan sanatçı ve tasarımcı Myfawnwy, el yapımı ebru baskıları, renkli güneş ve çiçekler ile Stella Shared 3 ortak girişimine pozitif bir ruh getiriyor. Myfawnwy'nin imza stilleri, kısa kollu gömlekler, geniş pantolonlar, boxer'lar ve bisiklet yaka ipek tasarımlarda öne çıkıyor. Sanatçının ikonik yüz deseni, organik pamuklu tişörtler, elbiseler ve hoddie'lere iyimserlik katıyor.

Stella logosunu fütüristik tarzda yeniden yorumlayan grafik sanatçısı Tom Tosseyn, tasarımlarına ''Restoring the balance" sloganını da katarak çevresel ve sürdürülebilir değerleri paylaşıyor. S harfini hem şimşek hem de yin yang sembolüne dönüştüren Tom Tosseyn, S harfi ile başlayan ve kendisi için sürdürülebilirliği temsil eden kelime dizilimine tasarımlarında yer vererek McCartney A'dan Z'ye manifestosuna atıfta bulunuyor. Askeri esintili parka bomberlar, denim takımlar, trikolar, polar takımlar ve organik pamuklu spor giysiler gibi işlevsel lüks parçalar koleksiyonda öne çıkıyor.

Ed Curtis'in sprey boyalı Stella logosu, mini ve maksi ikonik Falabella çantalara, Alter Mat vegan logolu çanta ve cüzdanlara, kürk kullanılmayan tote çantalara yeni yorum katıyor.

Klasik Adidas stilinin ilk vegan versiyonu Stella StanSmith, Ed Curtis ve Myfawnwy'nin grafikleri ile yeniden yorumlanıyor. Myfawnwy'nin gülümseyen ikonik yüzleri, sürdürülebilir Loop sneakerlar üzerinde iyimser bir pembelikte parlıyor. Biyo-bazlı, yenilenebilir hammaddeler, geri dönüştürülmüş polyesterden üretilen kalın tabanlı Reclypse sneaker, yeni neon sarısı rengi ile koleksiyonda yerini alıyor.

Vintage esintili örgü aksesuarlara modern bir yorum getiren kapsül koleksiyonda klasik beyzbol şapkaları, psikedelik baskılarla enerjik bir hale bürünürken, canlı renklerdeki çoraplar ve taytlar Ed Curtis'in psikedelik baskıları ile zenginleşiyor.

Moda endüstrisine yeni bir bilinç getiren Stella Shared 3 koleksiyonu, organik pamuklu jarse ve denim, geri dönüştürülmüş naylon, rejenere kaşmir ve yenilenebilir çiftliklerden gelen izlenebilir yün gibi sürdürülebilir malzemeler ile üretiliyor.