Stella McCartney, Cop26'de 'Modanın Geleceği' Sergisini Açtı
MODA

Stella McCartney, Cop26'de 'Modanın Geleceği' Sergisini Açtı

Stella McCartney, 2021 Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı’nda (Cop26) 'Modanın Geleceği' sergisini açtı.

GÜNCELLEME TARİHİ: 5 Kasım 2021

Stella McCartney, İskoçya'da yapılan 2021 Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı'nda (Cop26) HRH Prince Charles Sürdürülebilir Piyasalar Girişimi'nin (SMI) bir parçası olarak Glasgow'daki Kelvingrove Sanat Galerisi ve Müzesi'nde 'Modanın Geleceği: Stella McCartney ile bir inovasyon sohbeti' sergisini başlattı.

Sergi, Stella McCartney'nin modaya yönelik doğaya pozitif yaklaşımını ve markanın yeni nesil malzemeleri kullanmasını araştırıyor, mevcut başarıları ve gelecek planlarını vurguluyor.

Sergilenen malzemeler arasında Bolt Threads'in mantarlardan yetiştirilen Mylo miselyum derisinden üretilen parçalar, Stella McCartney tarafından Paul Pogba ve Adidas işbirliğiyle yaratılan dünyanın ilk vegan futbol ayakkabısı yer alıyor.

Parçaların tümü, markanın ilkbahar/yaz 2022 podyum şovuyla paylaşılan mesajı görsel olarak detaylandıran, heykelsi ve yaşayan bir mantar sergisinin yörüngesinde görülebilir.

Stella McCartney, yaptığı açıklamada, "Kararlı hareket etmezsek, sonuçlarını biliyoruz. Amazon'dan her dakika bir futbol sahası yok oluyor ve bu alanın yüzde 80'i hayvancılık için kullanılıyor. Modanın ve gezegenimizin geleceği vegan. COP26'da sektörümüzü temsil ederek ve mevcut maddi yeniliklerimi ortaya koyarak, daha fazla doğaya pozitif yatırım ve teşvik sağlayarak özel sektör ve hükümet liderleri arasında eyleme ilham verebileceğimi umuyorum. Şimdi işbirliği yapmamak, gelecek nesillere ve halihazırda iklim değişikliğinin en kötü etkilerinden muzdarip olanlara haksızlık olur." dedi.