Lady Diana'nın İntikam Elbisesi The Crown'da Göründü
MODA

Lady Diana'nın İntikam Elbisesi The Crown'da Göründü

The Crown dizisi Lady Diana'nın ikonik 'intikam elbisesi' giydiği anı yeniden yarattı.

GÜNCELLEME TARİHİ: 8 Kasım 2021

Prenses Diana'nın Prens Charles'tan ayrılığının neredeyse kesinleştiği gün giydiği muhteşem siyah elbise tarihe "Diana'nın İntikam Elbisesi" olarak geçti. 29 Haziran 1994'te Londra'daki Serpentine Galerisi'nde düzenlenen bir etkinliğe katılan Diana'nın intikam elbisesi anı The Crown'da tekrar ortaya çıktı.

Netflix'in The Crown dizisinin 5. sezonunda Halkın Prensesi'ni canlandıran Elizabeth Debicki, ikonikleşen 'intikam elbisesi' içerisinde görüldü. Debicki, Yunan tasarımcı Christina Stambolian'ın halk arasında "intikam elbisesi" olarak bilinen küçük siyah elbisesinin yeniden yaratılmış halini giyiyor.

İNTİKAM ELBİSESİ 3 YIL DOLAPTA BEKLEDİ
Omuzları açık, kalp şeklinde bir yakası olan vücuda oturan elbisenin, etkinlikten önce üç yıl boyunca Galler Prensesi'nin gardırobunda kraliyet standartları için "fazla cüretkar" olabileceği endişeleri nedeniyle giyilmediği bildirildi.

AYNI GECE CHARLES, DİANA'YI ALDATTIĞINI İTİRAF ETTİ
Prens Charles'ın ulusal televizyonda evlilikleri sırasında sadakatsiz davrandığını itiraf ettiği aynı gece gerçekleşen etkinlikte Prenses Diana, görünüşüyle adeta bir açıklama yaptı. Diana, halka açık etkinliklerini iptal etmek yerine, kraliyet protokolüne aykırı bir elbiseyle halkın dikkatini çekti, çünkü omuzları açık yakalar tipik olarak kraliyet ailesi tarafından tercih edilmez.

The Crown, kraliyet ailesinin kıyafetlerini ayrıntılı bir şekilde yeniden yaratılmasıyla bilinir ve "intikam elbisesi" de bir istisna değil. İkonik Diana anına yeni bir bakışla, hayranlar gelecek sezon için daha da heyecanlandı.