Bottega Veneta'nın Yeni Kreatif Direktörü: Matthieu Blazy
MODA

Bottega Veneta'nın Yeni Kreatif Direktörü: Matthieu Blazy

Daniel Lee'nin ani ayrılışı sonrası Matthieu Blazy, Bottega Veneta'nın yeni kreatif direktörü olarak açıklandı.

GÜNCELLEME TARİHİ: 16 Kasım 2021

Daniel Lee'nin ardından Bottega Veneta'nın kreatif direktörlük koltuğuna markada halihazırda tasarım direktörü olarak görev alan Matthieu Blazy oturuyor.

1984 yılında Paris'te doğan Matthieu Blazy, Brüksel'deki La Cambre mezunu. Moda kariyerine Raf Simons'ta Erkek Tasarımcı olarak başladı, ardından Maison Martin Margiela'ya katılarak 'Artisanal' serisini ve Kadınlar hazır giyim şovunu tasarladı. 2016'dan 2019'a kadar Calvin Klein'da Raf Simons ile tekrar çalışmadan önce 2014'te Céline'de Kıdemli Tasarımcı oldu. 2020'de Bottega Veneta'da hazır giyim Tasarım Direktörü olarak atandı. Fransa ve Belçika vatandaşı olan Matthieu Blazy, Antwerp ve Milano arasında yaşıyor.

Bottega Veneta'nın CEO'su Leo Rongone şunları söyledi: "Matthieu Blazy, lüks evimizin yaratıcı yönetimini emanet etmekten gurur ve heyecan duyduğum olağanüstü yetenekli bir kişi. Bottega Veneta her zaman özel işçilik ve özgün yaratıcılıkla eş tutulmuştur. Matthieu'nun atanması, markamızın modern alaka düzeyini daha da artıracak ve Bottega Veneta'nın özünde bulunan değerleri korurken büyümemizi hızlandıracak."

Kering'in Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su François-Henri Pinault ise; "Bottega Veneta'nın çok sağlam temelleri, özel kodları ve benzersiz kimliği, bu lüks evin geleceği için büyük tutkular beslememizi sağlıyor. Matthieu Blazy'nin zengin deneyimi ve geniş kültürel geçmişinin, yaratıcı gücünü Bottega Veneta'nın mirasını sürdürme görevine getirmesine izin vereceğinden eminim." dedi.

Matthieu Blazy'nin Bottega Veneta için ilk koleksiyonunu Şubat 2022'de sunması bekleniyor.