Givenchy ve Sanatçı Chito 15 NFT Yayınlayacak
MODA

Givenchy ve Sanatçı Chito 15 NFT Yayınlayacak

Givenchy, sanatçı Chito ile iş birliği içinde 15 NFT yayınlayacak.

GÜNCELLEME TARİHİ: 22 Kasım 2021

Fransız lüks evi Givenchy, ikilinin devam eden iş birliğinin bir parçası olarak Meksikalı sanatçı Chito tarafından tasarlanan 15
NFT'yi piyasaya süreceğini açıkladı.

Orijinal dijital sanat eseri, ortak ilkbahar/yaz 2022 koleksiyonunun tasarımlarına uygun olarak sanatçı tarafından tasarlanan havalı grafiklerde benzersiz karakterler içeriyor.

Moda NFT'leri, 23-29 Kasım tarihleri arasında NFT pazar yeri OpenSea'de teklif vermeye hazır olacak ve tüm sanat eserleri çevre dostu Ethereum uyumlu bir ağ olan Polygon aracılığıyla basılacak. En yüksek teklif, son tarihten sonra kabul edilecek ve müzayededen elde edilen tüm gelir hayır kurumlarına gidecek.

Givenchy'nin kreatif direktörü Matthew Williams yaptığı açıklamada, "NFT'lerin bu yeni ve heyecan verici alanını keşfetmek istiyordum. Chito'nun ekosistemde zaten aktif olması, bu sınırlı seri üzerinde işbirliği yapmamızı ve Givenchy için ortak vizyonumuzu daha da ileriye taşımamızı daha da doğal hissettirdi." dedi.

Chito daha önce lüks moda eviyle 2022 ilkbahar/yaz için bir dizi giysi ve aksesuar üzerinde çalışmıştı. Dahil olan öğeler arasında benzer airbrushed karakterler ve t-shirtler, sırt çantaları ve spor ayakkabılarında sergilenen grafiti etiketleri vardı.

Givenchy, NFT trendine atlayan ilk moda evi değil. Ray-ban, Jimmy Choo, Dolce & Gabbana ve Karl Lagerfeld gibi markalar dijital sanat eserlerini daha önce piyasaya sürdü ve her biri yeni blok zinciri pazarında önemli başarılar gördü.