Fantastik Bir Yüzyıl
MODA

Fantastik Bir Yüzyıl

Ayşe ve Ece Ege, Dice Kayek İlkbahar/Yaz 2022 koleksiyonunda 18. yüzyıl saray stiline geri dönüp, dönemin siluetlerini modern bir bakış açısıyla yeniden yorumladılar. Bade Çakar

GÜNCELLEME TARİHİ: 23 Kasım 2021

İlkbahar/Yaz 2022 için yönetmen Marie Schuller ile tekrar bir araya geldiniz. Bu kez nasıl bir filmle, ne tür temalar ile karşılaşıyoruz?


Dice Kayek İlkbahar/Yaz 2021 filmi, 18. yüzyıl Fransız şatosu Chateau d'Aunoy'da fantastik bir anlatım ile karşımıza çıkıyor. Koleksiyonun siluetleri; 18. yüzyıldan ilham alan saray kıyafetleri, 70'lerin hacimleri ve psikedelik baskılı aksesuarlarla yaratılan romantik bir harmandan oluşuyor. Saray kıyafetinin modern yorumuyla sarmalanan bu sezonun kadını, kırsalın taze havasının esintisiyle bir nevi asi bir aristokratı anımsatıyor.

Sizce koleksiyonu bir film eşliğinde anlatmanın ne tür artıları var?

Dice Kayek olarak uzun süre önce fiziksel defile yapmayı bıraktık.Aylarca süren inanılmaz bir çalışma sonucunda, sadece birkaç dakikalık, büyük maliyeti olan bir defile yapmak yerine, dijital sunumlar yapıp, daha büyük kitlelere zaman kısıtlaması olmadan ulaşmaya karar vermiştik. Hatta bu stratejiyle, 2013'te ilk moda filmlerimiz Noir ve Pearl ile İlkbahar/Yaz 2014 koleksiyonunu Paris'te, Grand Palais'nin sinema bölümünde göstermiştik. Bu şekilde daha akılda kalıcı ve sürdürülebilir bir iş yapmış oluyorsunuz.

Bir önceki koleksiyonda daha gizemli bir Dice Kayek kadını vardı. Bu sefer doğa ile iç içe ama cesur bir kadın karşımıza çıkıyor. Koleksiyonun ardındaki ilhamı öğrenebilir miyiz?

Bu sezon ilham kaynağımız doğanın güzellikleri oldu çünkü dünyaca eve kapandığımız zamanlarda doğaya özlemimiz son derece arttı. Koleksiyonda günümüzün klasik parçalarını ve geçmişten gelen detayları bir arada işledik. Güneşin sarı tonlarını, ağacın yeşilini, maviyi psikedelik ve çiçek baskılı ipek elbiselerle, 3D çiçek işlemelerle, rafya işleme ve dantellerle bir araya getirdik. Her aşamasında detaylı bir gözlem, tasarım ve işçilik gücü kullanarak çok taze bir koleksiyon hazırladık.

Röportajın tamamı Harper's Bazaar Kasım sayısında!