Virgil Abloh 41 Yaşında Hayatını Kaybetti
MODA

Virgil Abloh 41 Yaşında Hayatını Kaybetti

Öncü tasarımcı Virgil Abloh 2 yıldır mücadele ettiği kanser hastalığına yenik düşerek yaşamını yitirdi.

GÜNCELLEME TARİHİ: 29 Kasım 2021

Off White markasının kurucusu ve Louis Vuitton erkek giyim artistik direktörü 41 yaşındaki Virgil Abloh 2019 yılından bu yana mücadele ettiği kanser hastalığına yenik düştü.

LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton yaptığı açıklamada, neslinin en etkili tasarımcılarından biri olan Abloh'un birkaç yıldır gizli olarak hastalıkla mücadele ettiğini söyledi. Konuya yakın kaynaklara göre, tasarımcı 28 Kasım pazar günü Houston'daki hastanede öldü.

Abloh'un Instagram hesabına gönderilen bir açıklama, tasarımcının son iki yıldır "nadir, agresif" bir kanser türü olan kardiyak anjiyosarkomla özel olarak mücadele ettiğini ortaya koydu. "Son derece özverili bir baba, koca, oğul, erkek kardeş ve arkadaş olan sevgili Virgil Abloh'un vefatını duyurmaktan çok üzgünüz. Sevgili karısı Shannon Abloh, çocukları Lowe Abloh ve Gray Abloh, kız kardeşi Edwina Abloh, ebeveynleri Nee ve Eunice Abloh ve sayısız sevgili dost ve meslektaşı tarafından yaşatılacak." denildi.

Açıklamada, Abloh'un hastalıkla savaşını gizli tutmayı seçtiğini, çok sayıda zorlu tedaviden geçtiğini, bu arada kendi moda markası Off-White'ı yönetmeye devam ettiğini ve Louis Vuitton'da erkek giyim kreatif direktörü olarak çalıştığı belirtildi.

"Virgil, iki yılı aşkın bir süredir, nadir görülen, agresif bir kanser türü olan kardiyak anjiyosarkomla cesurca savaştı. Moda, sanat ve kültürü kapsayan birçok önemli kurumu yönetirken, sayısız zorlu tedaviden geçen 2019'daki teşhisinden bu yana savaşını özel olarak sürdürmeyi seçti.

Tüm bunlara rağmen, çalışma etiği, sonsuz merakı ve iyimserliği asla tereddüt etmedi. Virgil, sanatına olan bağlılığı ve başkalarına kapılar açma ve sanat ve tasarımda daha fazla eşitlik için yollar yaratma misyonuyla hareket etti. Sanatın gelecek nesillere ilham verme gücüne derinden inanarak sık sık "Yaptığım her şey kendimin 17 yaşındaki versiyonu için" dedi.

Sevginiz ve desteğiniz için hepinize teşekkür ediyor ve Virgil'in hayatını yas tutarken ve kutlarken mahremiyet istiyoruz." denildi.

Sektörün en iyilerinden biri olarak kabul edilen tasarımcı için övgüler yağıyor. LVMH başkanı ve CEO'su Bernard Arnault, Abloh'u "dahi bir tasarımcı, vizyon sahibi ve güzel bir ruha ve büyük bir bilgeliğe sahip bir adam" olarak nitelendirdi.

"MODAYI KÖPRÜLER KURMAK İÇİN KULLANIYORUM"

Vizyon sahibi tasarımcı, stilist ve DJ, 2018'den beri Louis Vuitton'un erkek giyim koleksiyonunun sanat yönetmenliğini yapıyor. Aynı zamanda 2012'de piyasaya sürdüğü lüks sokak giyim markası Off-White'ın da kurucusuydu. Bitmek bilmeyen yaratıcılığı, işbirliğine dayalı yönetimi ve benzersiz vizyonu moda endüstrisi, sanat ve genel olarak kültür üzerinde derin bir etki yaptı. İşinde korkusuz ve üretkendi, hem sokak modasında hem de lüks giyimde eşit derecede akıcıydı ve her yerde yaşayan yaklaşımı onun dünyanın dört bir yanındaki hayranlarla bağlantı kurmasına yardımcı oldu. Bu yılın başlarında Harper's Bazaar ile yaptığı bir röportajda, "Kendi alanıma sahibim ve modayı köprüler kurmak için kullanmaya çalışıyorum" dedi.