Virgil Abloh'un Ölümü Moda Dünyasını Yasa Boğdu
MODA

Virgil Abloh'un Ölümü Moda Dünyasını Yasa Boğdu

Moda sektörü Virgil Abloh'un zamansız vefatı nedeniyle yasta.

GÜNCELLEME TARİHİ: 30 Kasım 2021

Virgil Abloh'un 41 yaşında zamansız vefat ettiği haberi moda endüstrisinde şok etkisii yarattı.

Tasarımcı iki yılı aşkın bir süredir nadir görülen, agresif bir kanser türüyle mücadele etmesine rağmen, Abloh haberi gizli tutmuş, hastalıkla gizlice savaşmayı seçmişti, bu da birçok arkadaşının ve işbirlikçisinin onun iyi olmadığı konusunda hiçbir fikri olmadığı anlamına geliyordu.

Moda endüstrisindeki en saygın ve sevilen tasarımcılardan biri olarak, pek çok kişi bu haberi çok ciddiye aldı. Aşağıda, onunla birlikte çalışanlar, onu tanıyan ve sevenler ve aynı zamanda bu neslin en büyüklerinden biri olarak ona saygı duyan moda evlerinden yazılmış güzel övgülerden bazılarını topluyoruz.

BEYONCE
Beyoncé, web sitesinde yayınlanan bir açıklamada, Abloh'un siyah beyaz bir fotoğrafını ve mirası hakkında dokunaklı bir not paylaştı. "Seni sonsuza kadar onurlandıracağız, Virgil," diye yazdı. "Bütün bir kuşağa ilham verdiğiniz için teşekkür ederim."

NICOLAS GHESQUIÈRE
Louis Vuitton'un yaratıcı yönetmeni, Instagram Hikayesinde Abloh'un bir fotoğrafını paylaştı ve fotoğrafın üzerine "Açıklanamayan bir kayıp. Güç için yat Virgil." diye yazdı.

GIGI HADID
Birden fazla Off-White şovu için podyumda yürüyen süper model, geç tasarımcının fotoğraflarından oluşan gönderi yayınladı. "Sevgili arkadaşım ve dostum Virgil Abloh'u kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyorum. Nezaketi ve enerjik cömertliği, dokunduğu her yaşamda kalıcı bir izlenim bıraktı herkesin kendisini görülmüş ve özel hissetmesini sağladı. Bana her gün ilham vermeye devam edeceksin, V. Her an için kutsanmış ve onurlu hissediyorum. Rahat uyu dostum." diye yazdı.

MARC JACOBS
Tasarımcı, Instagram'da Abloh'a "Huzur ve Güç içinde yat sevgili Virgil" yazdı. "Sevdiklerinize, ailenize, arkadaşlarınıza ve iş arkadaşlarınıza en içten taziyelerimi sunuyorum."

BELLA HADID
Model, Abloh'u anmak için Instagram'da birden fazla gönderi paylaştı. Hadid, "Dokunduğu her şey üzerinde olumlu bir etki yaratması ve her zaman kendi kültürü/dünyası için zorlaması, yeryüzünde bir melek olmasının nedenidir. En güzel savaşçı ruh. Buna inanamıyorum." diye yazdı.

HAILEY BIEBER
2019 gelinliği Abloh tarafından tasarlanan Hailey Bieber, Instagram'da ikilinin birlikte fotoğraflarını paylaştı. Model, "Virgil, sokak stiline ve modaya bakış açımı tamamen değiştirdi, olaylara bakış açısı bana derinden ilham verdi. Onu tanıdığım ve onunla çalıştığım için ne kadar minnettar olduğumu asla tam olarak ifade edemem, podyumlarında yürümekten gelinliğimi tasarlamasına ve aradaki diğer tüm harika anlara kadar, her zaman benim için kök saldığını hissettim."

KENDALL JENNER
Model, Abloh'un bir dizi fotoğrafını Instagram hesabından paylaştı. "Bunu yazdığıma inanamıyorum. Virgil'i tanıma ayrıcalığına sahipseniz şanslı olanlardansınız. Tanıdığım en nazik, en pozitif, alçakgönüllü, neşeli ve ışık dolu insandı. Seni çok özel hissettirmenin en harika yolunu bulurdu. İçten gülümsemesi içini ısıtacaktı. Hastalığıyla özel olarak savaşmak, nasıl bir adam olduğunu mükemmel bir şekilde açıklıyor, asla kimsenin onun için endişelenmesini istemedi. Değerli bir arkadaşımızı kaybettik. Şu anda hiçbir kelime duygularımın hakkını veremiyor ama söyleyebileceğim şey kesinlikle kalbimin kırık olduğu." diye yazdı.

STELLA MCCARTNEY
İngiliz tasarımcı, Abloh ve kendisinin bir fotoğrafını Instagram'da paylaştı. Altyazıda, "Seninle geçirdiğim süre kısaydı, ama derinden ilham alan bir etki, gerçek yetenek, moda ve tasarım dünyasına daha iyi bir anlam getirme arzusuyla beni çok etkiledin" diye yazdı.

AMINA MUADDI
"Seni seviyorum Virgil. Geçen saatler boyunca şokla oturdum çünkü dün konuştuk. Seni tarif etmek için geçmiş zamanı kullanamam. Sizinki gibi olağanüstü ruhlar bu Dünya'yı nadiren kutsar. Yepyeni bir kuşağa başarılı olmak için umut, hayaller ve araçlar veren bir misyona sahip bir adam."

CARA DELEVINGNE
"Şoktayım. Kalbim kırık. Bu adam birçok insan için çok şey yaptı. Hayatını yaratılış için ve başkaları için pek çok şekilde yaşadı. Tek umudum, bu savaşa özel olarak göğüs germe kararıyla, dünyanın ve ona yakın insanların hissettiği tüm sevgiyi hissetmiş ve çevrelemiş olmasıdır. Asla unutulmayacaksın ve her gün pek çok kişiye ilham vermeye devam edeceksin."

GUCCI
"Hem tasarımcı hem de insan olarak hepimize büyük bir ilham kaynağı olan Virgil Abloh'un sevenlerine en içten taziyelerimizi iletmek istiyoruz. Vizyonu kariyeri boyunca parladığı yollarda yaşayacak olsa da çok özlenecek."

DIOR
"Dior zamanımızın ileri görüşlü bir dehası olan Virgil Abloh'un ani ölümüyle derinden sarsıldı. Acı anında ailesine ve sevenlerine en içten taziyelerimizi sunarız. Bir arkadaş ve gerçek bir tasarımcı olarak çok özlenecek."

FENDI - KIM JONES

"Tanıyabileceğiniz en nazik insanlardan biri olan sevgili Virgil'in vefatını duyduğuma çok üzüldüm. Dünyayı dolaşarak, otel odalarında takılarak, Japon dergilerini karıştırarak, gülerek ve fikirler hakkında konuşarak birçok harika zaman geçirdim. Düşüncelerim Shannon'a, çocuklarına ve ailesinin geri kalanına gidiyor."

FENDI - SILVIA VENTURINI FENDI

"Huzur içinde uyu sevgili Virgil. Roma günlerimizi sonsuza kadar hatırlayacağım. Düşüncelerim ailenizle birlikte."