Louis Vuitton'dan Virgil Abloh'a Saygı Duruşu
MODA

Louis Vuitton'dan Virgil Abloh'a Saygı Duruşu

Louis Vuitton, planlanan bir gösteriyi Virgil Abloh'un anısına saygı duruşu defilesine dönüştürdü.

GÜNCELLEME TARİHİ: 1 Aralık 2021

Miami Beach'teki Art Basel, Louis Vuitton'un yeni bir erkek giyim mağazası açılışını duyuran en son etkinliğinin mekanı olacaktı. Bunun yerine, Virgil Abloh ve ekibi tarafından haftalarca planlanan gösteri, 28 Kasım'da kanserle gizli bir savaşın ardından trajik bir şekilde ölen tasarımcı için saygı ve anma töreni oldu.

Louis Vuitton, Miami Beach etkinliği için hiçbir masraftan ve hiçbir ayrıntıdan kaçınmadığını bildirdi. Misafirler tekneyle taşınırken, servis yatlara yol göstermesi için monogramlı bir Louis Vuitton halısı yerleştirildi.

Gösteri, 15 yıl önce Tokyo'da Abloh ile görüşmesini hatırlatan Louis Vuitton CEO'su Michael Burke tarafından açıldı. Abloh'un onun için bir oğul gibi olduğunu söyledi, hatta ölmeden bir gün önce gösterinin ayrıntılarını bile konuştuklarını aktardı.

Gösteriye, Kim Kardashian, Kanye West, Silvia Venturini Fendi, Kerby Jean-Raymond, LVMH başkanı ve CEO'su Bernard Arnault ve ailesi, Edward Enninful ve diğerleri de dahil olmak üzere arkadaşlar, işbirlikçiler, endüstri devleri ve ünlüler katıldı. Wisconsin'de İnşaat Mühendisliği okumaktan dünyanın en prestijli lüks evlerinden birinin yönetimine geçen Abloh'un olağanüstü başarıları kutlandı.

"Virgil was Here" (Virgil Buradaydı) adlı gösteri, Louis Vuitton SS22 koleksiyonunu göstermek için orijinal biçiminden Abloh'un yaratıcı dehasını ve vizyonerliğini kutlayan bir övgüye dönüştü.