Balenciaga Metaverse'e Katılıyor
MODA

Balenciaga Metaverse'e Katılıyor

Dijital dünyaya adanmış yeni bir soluk.

GÜNCELLEME TARİHİ: 3 Aralık 2021

Simay Keskintepe

Balenciaga, metaverse'e katılarak dünyasını genişletiyor. Business of Fashion'ın VOICES etkinliğinde konuşan CEO Cédric Charbit, markanın sanal dünyaya adanmış yeni bir iş birimi başlatmaya hazır olduğunu duyurdu.

Balenciaga'nın dijital ve sanal olan her şeye odaklanması göz önüne alındığında, haberler büyük bir sürpriz değil. Moda evi, Sonbahar 2021 koleksiyonu için kendi video oyununu yarattı, bir modelin 44 klonuyla tüm podyumu sergiledi ve en son oyun içi öğelerde Fortnite ile güçlerini birleştirdi.

"Dijital modanın, eksik olan noktaları var, ancak bu her gün devasa adımlar atıyor. Şu anda lüks bir markayla etkileşimin doruk noktası, beğene tıklamanız, yorum yapmanız veya bir şey satın almanızdır. Bir sonraki seviyeye geçebileceğimizi düşünüyorum" diyen Charbit, metaverse ve sanal gerçekliğin tüketicilerin alışveriş yapma şeklini değiştireceğini vurguladı.

Balenciaga'nın çığır açan hamlesi, Kering'in diğer büyük markası Gucci'nin 2021 Moda Ödülleri'nde Metaverse Tasarım için yeni Moda Ödülü'nü sunmak üzere Roblox'da olmasının hemen ardından geldi. Lüks evin metaverse dünyasına açılması hakkında daha fazlası için meraktayız!