Balenciaga Couture Takviminde Yer Almadı
MODA

Balenciaga Couture Takviminde Yer Almadı

Balenciaga ve Maison Margiela, Paris Haute Couture Moda Haftası programında yer almadı.

GÜNCELLEME TARİHİ: 28 Aralık 2021

Balenciaga'nın temmuz ayında iki kez ertelenen ve pandemi sırasında iki sezon boyunca iptal edilen haute couture ilk çıkışından sonra, Fransa'nın moda kuruluşu Fédération de la Haute Couture et de la Mode (FHCM) 24 - 27 Ocak tarihleri arasında geçici haute takvimini yayınladı, ancak yine Balenciaga olmadan...

Maison Margiela da programda eksik. Paris'te geçen sezondan bu yana canlı şovlara dönüş zorlu olsa da, yeni koronavirüs varyantının hızla yayılması, çalışmalara bir kez daha balta vurmuş gibi görünüyor.

Tarihi Fransız moda evleri arasında Chanel, Schiaparelli, Dior ve Azzaro gibi Giorgio Armani Privé, Valentino, Fendi, İtalya'dan Giambattista Valli yer alıyor. Jean Paul Gaultier'in couture koleksiyonu bu sezon Y/Project ve Diesel tasarımcısı Glenn Martens tarafından tasarlanacak. Takvimdeki diğer konuk tasarımcılar arasında Iris van Herpen, Viktor & Rolf, Elie Saab ve Zuhair Murad yer alıyor.

Balenciaga'nın, 50 yılı aşkın bir aradan sonra geçen Temmuz ayındaki yıldız gösterisinden sonra takvimde yer almaması şaşırtıcı. Her iki marka da kendi özel tasarım gösterileri için henüz alternatif tarihler sunmadı.