Metaverse Moda Haftasına Hazır Olun
MODA

Metaverse Moda Haftasına Hazır Olun

Metaverse'de Sanal Moda Haftası gerçekleşiyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 29 Aralık 2021

Decentraland'ın ev sahipliğinde, açılış moda haftası, önümüzdeki Mart ayında, Paris, Milano ve Londra ve New York gibi büyük moda kentlerinde IRL podyumlarının sunumlarının tamamlanmasından hemen sonra, platformunda gerçekleştirilecek.

Decentraland, moda uzmanları tarafından yakın zamanda Dolce & Gabbana'nın ilk NFT giyim koleksiyonuna ev sahipliği yapan şirket olarak bilinen UNXD ile ortaklık kuruyor.

Ayrı Tweetlerde Decentraland ve UNXD tüm tasarımcıları, markaları ve moda tutkunlarını #mvfw2022 hashtag'ini başlatarak pop-up mağazalar, podyum gösterileri, parti sonrası partiler ve sürükleyici deneyimlerle dolu bir haftaya çağırdı.

Decentraland'ın Fashion District'teki sanal arazi kısa süre önce 2,4 milyon dolara satıldı ve Market Insider'a göre metaverse'deki dijital moda işinin yılda 1 trilyon dolar değerinde olduğu tahmin ediliyor.

Gucci'den Balenciaga'ya kadar lüks moda markaları, dijital koleksiyonlar ve Roblox, Fortnite gibi çevrimiçi oyun şirketleriyle ortaklıklar kuruyor, avatar giydiriyor ve NFT satıyor.

Metaverse, son aylarda bir moda etkinliği dalgası gördü. Moda işletmeleri, sanal dünyalar, artırılmış gerçeklik ve internet hizmetlerinin bir araya gelmesiyle oluşan bir ortamda fırsatları değerlendiriyor ve sürükleyici sanal deneyimlere ve dijital koleksiyonlara odaklanıyor.