Hoşçakal Virgil
MODA

Hoşçakal Virgil

Virgil buradaydı...

GÜNCELLEME TARİHİ: 31 Aralık 2021

Moda dünyası Virgil Abloh'un zamansız ölümüyle sarsılırken; Louis Vuitton, 41 yaşında hayatını kaybeden erkek koleksiyonları artistik direktörüne anlamlı bir şekilde veda etmeye karar verdi. Abloh'un uzun zamandır üzerinde çalışıp, ölümünden hemen önce tamamladığı Pre-Fall koleksiyonunun Miami Sanat Haftası'ndaki sunumu, kreatifin ailesinin isteği üzerine ertelenmedi ve Fransız modaevi defileyi bir veda törenine dönüştürdü. Ve tam da Abloh'a yakışır cinsten bir veda oldu bu. Marine Stadium'da gerçekleşen şova katılan konukları dev bir Virgil Abloh heykeli karşıladı.

İş, sokak ve resmi kıyafet kavramlarını yeniden tanımlamaya karar veren tasarımcı, böylece son defa alametifarikasını ortaya koymuş oldu. Alışıldık giyim kurallarından ve kalıplaşmış görsellerden uzak, terzilik konusunda son derece başarılı, renkli, enerjik, genç, gerektiği kadar ciddi ve bir o kadar da rahat bir koleksiyon yaratarak, ardında etkileyici bir miras bıraktı.

Podyumdan geçen her model, taşıdığı parçayla izleyenleri hayran bırakırken, akıllarda son dönemlerin en yaratıcı ismini erken kaybetmenin üzüntüsü vardı. Şovun ardından konuklar çıkmaya hazırlanırken; stadyumun üzerinde uçan dronlar, parlak ışıklarla tasarımcının isminin baş harflerini oluşturdu ve gökyüzüne, "Virgil was here" yazdı. Kendi sihrini moda dünyasına yansıtan Abloh için daha güzel bir veda olamazdı.