Giorgio Armani Defilelerini İptal Etti
MODA

Giorgio Armani Defilelerini İptal Etti

Giorgio Armani, 15 ve 17 Ocak'ta Milano'da gerçekleşmesi planlanan Sonbahar 2022 erkek defilelerini ve Paris'teki couture gösterisini iptal etti.

GÜNCELLEME TARİHİ: 5 Ocak 2022

İtalyan tasarımcı Giorgio Armani, COVID-19 pandemisinin kötüleşmesi nedeniyle Milano'da düzenlenecek olan Giorgio ve Emporio Sonbahar 2022 erkek defilelerinin yanı sıra Paris'teki Privé defilesini iptal etmeye karar verdi.

Milano merkezli moda evinden yapılan açıklamaya göre, "Bu karar büyük bir pişmanlıkla ve kötüleşen epidemiyolojik durum ışığında dikkatli bir şekilde düşünüldükten sonra alındı." Şovların dijital versiyonu için herhangi bir plan yok.

Milano Erkek Moda Haftası'nın 14-18 Ocak tarihleri arasında gerçekleşmesi bekleniyor.

Armani ayrıca bu ayın sonlarında Paris'te yapmayı planladığı Privé haute couture Bahar 2022 defilesini de iptal etmeyi seçti. Haute Couture, 24-27 Ocak tarihleri arasında Fransa'nın başkentinde gerçekleşecek. "Tasarımcının birçok kez ifade ettiği gibi, gösteriler çok önemli ve yeri doldurulamaz durumlardır ancak hem çalışanların hem de halkın sağlığı ve güvenliği bir kez daha öncelikli olmalıdır" diye devam etti.

İtalya'daki yüksek aşılama oranına rağmen, ülke - dünya çapındaki diğerleri gibi - COVID-19 vakalarında Aralık ortasından ve Noel ve Yeni Yıl tatillerinde yaklaşık 100.000 yeni günlük enfeksiyon ve ek kısıtlayıcı hükümlerle bir artış gördü. Milano ve bölgesi Lombardiya, yeni Omicron varyantından ciddi şekilde etkilendi ve kısa süre önce, diğerlerinin yanı sıra hem iç hem de dış mekanlarda tüm halka açık yerlerde yüz maskesi takmaya geri dönüş anlamına gelen "sarı bölge" olarak sınıflandırılmaya geri döndü. Fransa'da enfeksiyonlar günlük 160.000'den fazla yeni vakayla zirvede.

Şubat 2020'de, koronavirüsün ilk dalgası İtalya'yı vurmaya başladığında, Armani, imzası olduğu markanın kadın sonbahar şovunu kapalı kapılar ardında, boş bir salonda, basın ve alıcı olmadan çekilen ve markanın Instagram ve Facebook hesapları olan armani.com'da görünür hale getirmeye karar verdi.

Tasarımcı o sırada Via Bergognone genel merkezinde iki defile düzenlemeyi ve 19 Şubat'ta başlayan Milano Moda Haftası'nı kapatmayı planlamıştı, ancak bu karar konukların sağlıklarına yönelik herhangi bir tehlikeye maruz kalmaması için alındı.