Loewe'den Spirited Away Kapsül Koleksiyonu
MODA

Loewe'den Spirited Away Kapsül Koleksiyonu

Loewe, Studio Ghibli'nin Akademi Ödüllü filmi Spirited Away'i kapsül bir koleksiyona dönüştürdü.

GÜNCELLEME TARİHİ: 6 Ocak 2022

Studio Ghibli'nin 2001 Spirited Away'i gibi bir külte ilham veren çok az animasyon filmi vardır. Hayao Miyazaki'nin yönettiği film, yirmi yıldan uzun bir süre önce evrensel beğeni topladı ve Japon tarihinin en yüksek hasılat yapan filmi ve En İyi Animasyon dalında Akademi Ödülü'nü kazanan ilk elle çizilmiş ve İngilizce olmayan film oldu. Şimdi Loewe, sevilen hikayenin fantastik mirasını onurlandıran bir kapsül koleksiyonu piyasaya sürecek.

Loewe x Spirited Away, İspanyol moda evinin Japon animasyon stüdyosu ile ikinci iş birliğini işaret ediyor. Yaratıcı yönetmen Jonathan Anderson, geçen Ocak ayında Studio Ghibli'nin 1988 filmi My Neighbor Totoro'ya dayanan bir kapsül koleksiyonu yayınladı.

Hazır giyim, battaniyeler, eşarplar, deri ve kanvas çantalar da dahil olmak üzere eklektik koleksiyon arasında temsil edilen genç Chihiro ve Haku'dan büyücü Yubaba ve yüzsüz ruh Kaonashi'ye kadar parçanın en unutulmaz karakterleri tasarımlarda kendine yer buluyor. Loewe'nin birinci sınıf işçiliği de sahne alıyor ve Studio Ghibli figürleri grubunu jakar, baskı, aplike, deri kakmacılık veya nakışla yorumluyor.

Kapsül ayrıca kısmen, canlı tekstiller oluşturmak için farklı tamir edilmiş ve çivit boyalı kumaş parçalarının birlikte kullanıldığı 'boro' adı verilen geleneksel bir Japon dikiş yönteminden esinlendi.

Anderson yaptığı açıklamada, "Studio Ghibli'nin enfes hikaye anlatımı, büyüleyici filmlerini hayata geçirmek için yorulmak bilmeyen bir zanaatkarlıkla birleşiyor. Zanaat olanaklarına ve elle çalışmanın özenli doğasına duyulan bu sevgi, Loewe'de gerçekten beslediğimiz bir şey. El yapımının büyüsüne olan bu ortak bağlılık, bağlantımızın yattığı yerdir." dedi.