LVMH, Aimé Leon Dore'a Yatırım Yaptı
MODA

LVMH, Aimé Leon Dore'a Yatırım Yaptı

LVMH Luxury Ventures, New York merkezli sokak giyim markası Aimé Leon Dore'a yatırım yapıyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 18 Ocak 2022

Fransız lüks grubu LVMH'nin yatırım kolu, New York merkezli sokak giyim markası Aimé Leon Dore'a açıklanmayan bir miktar karşılığında bir azınlık yatırımı aldı.

LVMH Luxury Ventures, Aimé Leon Dore'un LVMH'den destek ve rehberlik alırken New York ofislerinin dışında bağımsız olarak çalışmaya devam edeceğini söyledi.

Markanın kurucusu Teddy Santis şunları söyledi: "LVMH'nin sektör genelindeki küresel liderlerden oluşan geniş ağı ve büyüyen olağanüstü hikayelere sahip markalardaki zengin geçmişi, Aimé Leon Dore için büyümenin bir sonraki bölümünü beslemek adına gerçekten eşsiz bir ortaklık fırsatı sunuyor."

2014 yılında Queens'te kurulan Aimé Leon Dore, New York City'den etkilenen kentsel tarzıyla hayranlarından bir kült oluşturdu ve daha önce New Balance ve Woolrich gibi şirketlerle iş birliği yaptı.

Geçen yıl, kurucu Santis ayrıca New Balance'ın 'Made in USA' serisinin kreatif direktörü oldu.

Kaynaklar, WWD'ye Aimé Leon Dore'un genişleme stratejisinin bir parçası olarak Mart ayı başlarında Londra'da bir butik açmayı planladığını söyledi.

LVMH Luxury Venture, gelecek vadeden lüks işletmeleri desteklemek için 2017 yılında kuruldu.

Mevcut yatırımlar arasında New York merkezli lüks deri ürünleri ve hazır giyim markası Gabriela Hearst ve LA merkezli yaşam tarzı markası Madhappy yer alıyor.