André Leon Talley Hayatını Kaybetti
MODA

André Leon Talley Hayatını Kaybetti

Önde gelen Amerikalı moda gazetecisi André Leon Talley, 73 yaşında öldü.

GÜNCELLEME TARİHİ: 19 Ocak 2022

Ünlü moda gazetecisi ve editörü André Leon Talley, New York'ta 73 yaşında öldü. Haber, Talley'in Instagram hesabında, hayatını ve kariyerini detaylandıran efsanevi moda gazetecisine yürekten bir övgüyle doğrulandı. Kişiliği ve sektördeki varlığıyla bir dev olan André Leon Talley'in ölüm sebebi kalp krizi olarak bildirildi.

"Son elli yılda uluslararası bir ikon olarak Yves Saint Laurent, Karl Lagerfeld, Paloma Picasso, Diane von Furstenberg, Bethann Hardison, Manolo Blahnik'in yakın bir sırdaşıydı ve genç tasarımcıları keşfetme, besleme ve kutlama konusunda bir tutkusu vardı." denildi.

Talley, 1983'ten 1987'ye kadar derginin moda haberleri direktörü ve ardından 1988'den 1995'e kadar ilk Afrikalı-Amerikalı erkek yaratıcı yönetmeni olduğu Vogue'da onlarca yıl geçirdi. Genellikle bir moda ikonu olarak kabul edilir, moda endüstrisindeki çeşitliliği savunmasıyla tanınırdı ve birçok yükselen tasarımcıyı destekleyerek diğer önde gelen siyah stilistlerin ve tasarımcıların izlerini bırakmalarının önünü açtı.