Michael Kors ve Versace Ürünlerinin Fiyatları Artacak
MODA

Michael Kors ve Versace Ürünlerinin Fiyatları Artacak

Capri Holdings'in aralarında Michael Kors, Versace ve Jimmy Choo'nun da bulunduğu marka portföyünde fiyatları artırması bekleniyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 3 Şubat 2022

Amerikan lüks grubu Capri Holdings, 4. çeyrekte yüzde 24'lük bir artış gördü ve buna karşılık gelir görünümünü yükseltti. Modaya yönelik yüksek talep, pandemiden analistlerin başlangıçta tahmin ettiğinden daha hızlı bir şekilde kurtulması anlamına geliyordu.

Reuters'e göre Capri CEO'su John Idol, şirketin şimdi markalarını, özellikle Versace'yi daha yüksek fiyat noktalarında yeniden konumlandırmak istediğini söyledi. Analistlerle yaptığı görüşmede Idol, "Aldığımız fiyat artışlarından hiçbirine kesinlikle hiçbir tüketici direnci görmedik ve daha fazlası olacak" dedi.

Grup, artan üretim ve nakliye maliyetlerine rağmen indirimi en aza indirmenin avantajını yaşadı.

Şirket, önceki 5,4 milyar dolarlık tahminiyle karşılaştırıldığında 2022 mali yılında 5,56 milyar dolarlık gelir öngörürken, hisse başına yıllık karın 5,30 dolardan 6 dolara çıkmasını bekliyor.

Capri ayrıca, analistlerin 5,97 milyar dolarlık tahminlerinin üzerinde, 2023 mali yılı için yaklaşık 6,1 milyar dolarlık gelir öngördü.