Philipp Plein Metaverse'den 1.4 Milyon Dolarlık Arsa Satın Aldı
MODA

Philipp Plein Metaverse'den 1.4 Milyon Dolarlık Arsa Satın Aldı

Plein Plaza olarak adlandırılan arsa, mağazalar, sanat müzesi, otel ve lüks konutları içerecek şekilde geliştirilecek.

GÜNCELLEME TARİHİ: 8 Şubat 2022

Plein Group , Ethereum blok zinciri tarafından desteklenen bir 3D sanal gerçeklik platformu olan Decentraland metaverse'de arsa satın aldı. İsviçre merkezli moda şirketi mülkü, işlem tarihindeki borsaya göre yaklaşık 1,4 milyon dolara tekabül eden 510.000 Manas (Decentraland'ın kendi kripto para birimi) karşılığında satın aldı.

Plein Plaza olarak adlandırılan mülkün yaklaşık 16.399 metrekareye eşdeğer olduğu bildirildi. Projede mağazalar, eğlence, sanat müzesi, otel ve lüks rezidanslar olaca. NFT müzayede evi Porion'un kurucusu ve CEO'su olan dijital sanatçı Antoni Tudisco ve Jason Rosenstein, mülkün geliştirilmesinde yer alacak.

Yayın aracılığıyla yaptığı açıklamada Plein, Metaverse'e bu hamleyi "bu yeni evrenin geliştirilmesi ve kurulmasında bu kadar erken" yapmaktan "gururlu" olduğunu söyledi.

Geçen yıl tasarımcı, markanın fiziksel ve çevrimiçi mağazalarında bir ödeme aracı olarak 20'den fazla farklı kripto para birimini kabul ederek dijital dünyanın unsurlarını ilk benimseyenler arasındaydı. Ek olarak, Philipp Plein'in 2022 sonbahar/kış erkek giyim sunumunda, tasarımcının bu yılki Art Basel Miami'de sergilemeyi planladığı NFT-artwork heykelleri de sunuldu.