Chanel ile Saint Laurent'den Ortak Bildiri
MODA

Chanel ile Saint Laurent'den Ortak Bildiri

Görünüşe göre Chanel ve Saint Laurent öpüşüp barıştılar.

GÜNCELLEME TARİHİ: 11 Şubat 2022

Chanel'in Saint Laurent'i intihalle suçlamasından dokuz ay sonra, iki marka, kalpazanlıkla birlikte savaşmak için ortak bir bildiri yayınladı.

Chanel SAS başkanı Bruno Pavlovsky'nin 2021 sonbahar koleksiyonunda klasik Chanel stillerine benzer tüvit takımlar sergilediği için Saint Laurent'i eleştirmesinden dokuz ay sonra, iki şirket Fransız lüks markalarının fikri mülkiyetini koruma taahhütlerini veren ortak bir ilan yayınladı.

Yayınlanan bildiride "Fransız modası ve özel tasarım evleri, Fransa mirasının temel unsurlarıdır. Yaratıcılıkları, yetenekleri ve dünya çapında milyonlarca insana ilham verme yetenekleri, Fransız endüstrisinin küresel etkisine katkıda bulunuyor. İş modelleri intihal ve sahteciliğe dayanan asalak şirketlerden gerçek yaratıcılığı ve ustalığı korumalıyız." denildi.

Açıklama şöyle devam etti; "Ayrıca Chanel ve Saint Laurent karşılıklı uzun bir saygı geçmişine sahip ve iş modelleri ve yatırımlarının değerini baltalayan veya sulandıran aktörlerin tüm girişimlerine karşı yaratıcılığı savunmak için birbirlerini destekliyor."

Açıklama, bunun endüstri çapında yeni bir girişimin parçası olup olmadığını merak ederek bazılarını şaşırttı, bazıları ise 4 Mayıs'ta WWD ile yayınlanan bir röportajda Pavlovsky'nin Saint Laurent'e yönelik eleştirisiyle dildeki benzerliğe dikkat çekti.

Pavlovsky, Saint Laurent'i şöyle eleştirmişti; "Böyle bir markanın başka bir markayı parazitlediğini (taklit ettiğini) görmek ne kadar üzücü. Saint Laurent muhteşem bir markadır. Bence kendi tarihini yazmamak ve bir başkasını süngerle silmeye çalışmak çok yazık. Ancak müşteriler kandırılamayacak. Hangi markanın en güzel tüvit ceketi yapacağına müşteriler karar verecek. Çok endişeli değilim."

Ortak bildirinin anlamının açıklığa kavuşturulması istendiğinde Chanel, özellikle herhangi bir şirkete yönelik olmadığını söyledi. Yayının herhangi bir yasal işlemle bağlantılı olup olmadığını ise açıklık getirmedi.