Londra Moda Haftası Sonbahar/Kış 2022 Hakkında Her Şey
MODA

Londra Moda Haftası Sonbahar/Kış 2022 Hakkında Her Şey

Moda dünyası, cuma gününden itibaren New York'tan Londra'ya doğru harekete geçecek.

GÜNCELLEME TARİHİ: 16 Şubat 2022

Moda ayı tüm hızıyla devam ederken, İngiliz Moda Konseyi, Londra Moda Haftası'nın 2022 sonbahar/kış takviminde 86 fiziksel aktivasyon içereceğini onayladı. New York moda haftası sona erdiğinde, cuma günü Londra'da başlayacak.

Beş günlük vitrin, Fashion East'ten Conner Ives'e kadar yükselen tasarımcıların yanı sıra Erdem, Roksanda ve Rejina Pyo gibi uluslararası lüks markaların bir karışımını ve Eudon Choi, Richard Quinn, Molly Goddard, Bora Aksu ve Simone Rocha gibi LFW favorilerinin geri dönüşünü içeriyor. Ancak, bu sezon programında Burberry, Victoria Beckham ve Mulberry gibi ağır toplar eksik.

LONDRA GELİŞMEKTE OLAN TASARIMCILARI ÖNE ÇIKARMAYA DEVAM EDİYOR

Londra Moda Haftası her zaman gelişmekte olan tasarımcıları desteklemesi ve beslemesiyle biliniyor ve bu sezon da farklı değil. Öne çıkanlar arasında koleksiyonunda ölü stok ve eski malzemeler kullanan Conner Ives, 2021 LVMH Ödülü sahibi Nensi Dojaka ve geçen yıl Uluslararası Woolmark Ödülü'nü kazanan ve çarpıcı trikolarıyla tanınan Matty Bovan yer alıyor.

Londra Moda Haftası'nda NewGen'in bir parçası olarak yer alan diğer yükselen isimler arasında Eftychia, Helen Kirkum, Per Götesson, Roker, Supriya Lee ve Yuhan Wang bulunuyor.

DISCOVERYLAB, 15 TASARIMCIYI DİJİTAL OLARAK SERGİLEYECEK

Londra Moda Haftası bir kez daha dijital-fiziksel karma bir etkinlik olacak ve henüz ana program kriterlerini çevrimiçi olarak karşılamayan yeni ortaya çıkan tasarımcıları destekleyen BFC'nin DiscoveryLab'ı olacak. Bu sezon dijital DiscoveryLab'de 6 kadın giyim, 4 erkek giyim, 3 erkek ve kadın giyim ve 2 aksesuar markası olmak üzere 15 tasarımcı yer alıyor. Onaylanan tasarımcılar arasında Abigail Ajobi, Anciela, Christophe Ritter Studio, Djokic, Dreaming Eli by Elisa, Ester Kubisz, Ex-A-Studio, Florentina Leitner, JE Cai, Margn, Saskia, Sól Hansdóttir, Strongthe, VeniceW ve Westernaffair yer alıyor.

ROKSANDA ÖZEL BİR NFT TANITACAK

Roksanda, Londra Moda Haftası'nın resmi sponsoru Clearpay ile "her yerdeki moda severlere dijitalleşme, erişilebilirlik ve yenilik" getirmek için iş birliği yapıyor. Tasarımcı, AW22 koleksiyonundan bir demi-couture görünümü, Web 3.0 aracılığıyla tüketicilere yüksek modaya erişim sağlayan türünün ilk örneği olan Dijital Moda Enstitüsü tarafından oluşturulan özel bir NFT biçiminde hayata geçirecek.

Fiziksel final görünümü, 21 Şubat Pazartesi günü Roksanda'nın LFW vitrininde podyumda görücüye çıkacak.

ON|OFF 20. YILINI KUTLUYOR

Gareth Pugh, Christopher Raeburn, JW Anderson ve Robert Wun gibi tasarımcıları destekleyen yetenek destek programı On|Off, 20. yılını LFW programına geri dönüşle kutluyor. On|Off, elbise koleksiyonunu hem metaverse hem de fiziksel olarak dijital olarak sunacak olan genç tasarımcı Jack Irving'i 18 Şubat Cuma günü bir podyum şovu ile tanıtacak.

Set ve kostüm tasarımcısı olarak başlayan Irving, Lady Gaga ve Paris Hilton gibi ünlü hayranları kendine çekti ve HiFi hoparlör markası Rubyoung tarafından bu sonbaharda Selfridges mağazasında yer alacak türünün tek örneği bir tasarım yaratması için görevlendirildi. Bir dizi NFT, Jack Irving x On|Off x Rubyoung interaktif sanatını, sesini ve teknolojisini işaretleyecek ve gösteri sırasında ve sonrasında yayınlanacak.

Londra Moda Haftası 18-22 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilecek.