Chanel Klasik Çanta Fiyatlarını Yine Arttırdı
MODA

Chanel Klasik Çanta Fiyatlarını Yine Arttırdı

Fransız lüks marka Chanel, birçok ülkedeki artışların fiyat uyumlaştırma stratejisinden kaynaklandığını söyledi.

GÜNCELLEME TARİHİ: 4 Mart 2022

Chanel müşterileri için kötü haber: Fransız lüks evi fiyatları yeniden yükseltiyor.

Chanel SAS'ın moda başkanı ve başkanı Bruno Pavlovsky , markanın dört temel çanta stili ve bahar hazır giyim koleksiyonunun maliyetini euro bölgesinde yüzde 6, İngiltere'de yüzde 5, Japonya'da yüzde 8, Güney Kore'de yüzde 5 ve Hong Kong'da yüzde 2 artırdığını söyledi.

Örneğin klasik 11.12 çantası, daha önce 7.800 avroya kıyasla şimdi 8.250 avroya satılıyor. Boy, 2.55 ve Chanel 19 çantaların fiyatları da arttı.

ABD ve Çin'de fiyatlar değişmedi. Bu, Chanel'in koronavirüs pandemisinin başlangıcından bu yana fiyatlarını altıncı ve geçen Kasım ayında yapılan bir ayarlamanın ardından altı ay içinde ikinci kez artırdığını gösteriyor.

Pavlovsky ayrıca 15 Ocak'ta Coco Handle, Business Affinity ve Boy Bag With Handle çantalarının fiyatlarını ayrı ayrı artırdığını belirten PurseBlog haberini doğruladı.

Chanel, 2015 yılında, ürünlerinin perakende fiyatları arasındaki farklılıkların bölgeden bölgeye yüzde 10'dan fazla değişmemesini garanti altına almak için tasarlanmış bir fiyat uyumlaştırma politikası başlattı. Bruno Pavlovsky bunu "Amacımız paralel pazarı sınırlamak için her yerde aynı fiyatı sunmak. Müşterilerimiz için önemli bir sinyal çünkü onlarla dürüst bir şekilde etkileşim kurmanın bir yolu." şeklinde açıklıyor.

Politika uygulamaya konulduğunda marka başlangıçta Çin'de fiyatları düşürürken, çoğu durumda bu, COVID-19'un ortaya çıkmasından bu yana çığ gibi büyüyen fiyat artışlarına neden oldu. "Bu fiyat uyumlaştırma politikası nedeniyle fiyatlarımızı daha sık yükseltiyoruz. Bunu söyledikten sonra, tek sebep bu değil, "dedi Pavlovsky.

Pandemi başladığından beri Chanel, kısmen artan üretim maliyetleri ve kısmen de konumlandırma nedeniyle artış hızını artırdı. Ancak, markanın rakip Hermès'in Birkin çantasıyla uyum sağlamak için el çantalarının maliyetini artırdığı yönündeki yaygın yorumu reddetti.

"Hermès çantaları harika ama bence bizim çantalarımız çok farklı. Çantalarımızın yapılışı da malzemeleri de farklıdır. Onları giyme şeklin bile farklı. Yani evet, Hermès ile rekabet ediyoruz, ancak belirli bir el çantası üzerinde rekabet etmiyoruz" dedi.