Virgil Abloh'un Olağanüstü Mirası
MODA

Virgil Abloh'un Olağanüstü Mirası

Miras kelimesi çoğu zaman geçmişle ilişkilendirilse de, Virgil Abloh bu sözcüğün gelecekle de alakalı olduğunu gösterdi.

GÜNCELLEME TARİHİ: 5 Mart 2022

Bu kavram, geçtiğimiz Kasım'da hayata veda eden tasarımcı, sanatçı ve kreatif güç Abloh ile ölümsüzleşti. Ghana'dan Amerika'ya göç eden bir ailenin oğlu olarak Rockford, Illinois'de yetişen Abloh, kaykay ve hip-hop ile iç içeydi. Sonradan mimari alanda derece kazanan tasarımcı, yeteneği sayesinde Kanye West ile albümleri, turları, projeleri için işbirlikleri yaptı. Kendi sokak giyim markası Pyrex Vision'ı 2012'de kurdu ve ardından 2013 yılında Off-White'ı tanıttı.

Off-White ile yakaladığı başarının ardından, Louis Vuitton erkek departmanında kreatif direktör oldu ve kendi oluşturduğu -halihazırda zaten büyük olan- kitleden çok daha büyüğüne burada hitap etti. Yolculuğunun her
aşamasında, arkasında bıraktığı "ekmek kırıntıları" başkalarına farklı kapılar açtı. Kendini başkalarına fırsat yaratmaya adayan tasarımcı, 2020'de oluşturduğu Post-Modern Scholarship fonu sayesinde moda sektöründeki siyahi yeteneklere destek sağladı.

Abloh, kendi becerilerini, başkalarının ulaşması gereken nihai bir hedef olarak görmezdi. Aksine, ona göre her zaman yeni başlangıçlar, beklentiler ve tutkulara yer açmak mümkündü. Geçen yıl bir Bazaar söyleşisinde şunları söyledi: "Umarım paylaşım konusunda bir örnek oluşturmuşumdur. Çocukken baskılı tişörtler yapardım ve hep market raflarında gördüğüm dergilerin sayfalarında yer almak isterdim. Fotoğraf çekimi yaptığım setlere girdiğinizde, orada çalışan genç fotoğrafçıların, stilistlerin azınlık olarak yaşayan insanlar olduğunu görürsünüz. Amacım, güzel görüntüler ve yeni hikayeler yaratmak. Ve bu hikayelerin mutlaka anlatılması gerek."

whi