Jean Paul Gaultier'in Sıradaki Konuk Tasarımcısı: Olivier Rousteing
MODA

Jean Paul Gaultier'in Sıradaki Konuk Tasarımcısı: Olivier Rousteing

Olivier Rousteing, Jean Paul Gaultier'in bir sonraki konuk tasarımcısı olacağını duyurdu.

GÜNCELLEME TARİHİ: 8 Mart 2022

Olivier Rousteing, Jean Paul Gaultier'in bir sonraki konuk tasarımcı olacağını açıklayarak, "İnsanlara işleri ilk kimin yaptığını hatırlatmak her zaman iyidir" dedi.

Balmain'in kreatif direktörü Olivier Rousteing, 2022 sonbaharı için önümüzdeki Temmuz ayında Paris moda haftasında tanıtılacak olan tek seferlik çalışmanın, başına buyruk bir tasarımcı, moda yenilikçisi ve öncü kapsayıcılık savunucusuna saygı duruşunda bulunma şansı olacağını belirtti.

Rousteing, Jean Paul Gaultier x Olivier Rousteing projesine imza attıktan birkaç saat sonra WWD'ye "Jean Paul Gaultier dünyasına her zaman takıntılıyım ve ilham aldım" dedi.

Y/Project and Diesel'den Glenn Martens ve Sacai'den Chitose Abe, Jean Paul Gaultier'in 2020'de podyumdan emekli olmasının ardından bir Gaultier couture koleksiyonu tasarlamaya davet edilen ilk tasarımcılardı.

Rousteing, son 50 yılın en ikonik Fransız tasarımcılarından birinin çalışmalarını yorumlayabilmeyi "onur" olarak nitelendirdi. Gaultier atölyelerinin yeteneklerini "sonsuz" olarak nitelendirdi ve yeni teknikler hakkında bilgi edinme şansının tadını çıkarıyor.Ayrıca Gaultier'in modayı toplumsal değişimin bir aracı olarak nasıl kullandığını alkışladı ve herkesin ayrımcılık korkusu olmadan kendi kimliğini iddia edebileceği açık fikirli bir toplum vizyonunu savundu.

36 yaşındaki Rousteing, Gaultier bir moda süperstarı olduğunda henüz bir çocuktu, ancak ikonik Madonna anlarını, kışkırtıcı koku reklamları ve şişelerini ve teatral podyum şovlarını hatırlıyor. "Benim neslimden birçok insanın olmak istedikleri kişi olmak için özgür hissetmelerine yardımcı olduğunu düşünüyorum" dedi.