Chanel, Métiers d'Art Koleksiyonunu Floransa'ya Götürüyor
MODA

Chanel, Métiers d'Art Koleksiyonunu Floransa'ya Götürüyor

Fransız moda evi, koronavirüs pandemisi patlak verdiğinden beri ilk kez koleksiyonu yola çıkarıyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 23 Mart 2022

Chanel , koronavirüs pandemisi patlak verdiğinden beri ilk kez Métiers d'Art koleksiyonunu yollara çıkarıyor. İlk olarak 7 Aralık'ta Fransız moda evinin Paris'in eteklerinde yer alan yeni uzmanlık atölyeleri merkezinde görücüye çıkan koleksiyon, 7 Haziran'da Floransa'da tekrarlanan bir gösteri ile sunulacak.

Markadan yapılan açıklamada, "Sanatsal zanaatkarlık, zengin kültürel miras ve atalardan kalma bilgi birikimi, bugün hala çok canlı olan Floransa tarihine demir attı." dedi.

Chanel, Métiers d'Art koleksiyonunu en son 2015 yılında Roma'daki ünlü Cinecittà film stüdyosunda bir sergi düzenlediğinde İtalya'da sergiledi.

Geleneksel olarak Şanghay, Roma, Edinburgh, Salzburg ve Dallas gibi destinasyonlarda yer alan gezici bir gösteri olan Métiers d'Art sergisi, Chanel'in uzun süredir yaratıcı yönetmeni Karl Lagerfeld'in ölümünün ardından Aralık 2019'da Paris'te düzenlendi.

COVID-19 salgınının kısıtlamalarıyla karşı karşıya kalan halefi Virginie Viard , koleksiyonu ertesi yıl Loire Vadisi'ndeki Château de Chenonceau'da tek bir VIP konuğun önünde çekmeyi seçti: Kristen Stewart.

Chanel, bazı rakiplerinin aksine, Mart 2020'de pandeminin başlaması ile cruise 2022 koleksiyonunun tekrar sunumu için Dubai'ye gittiği Kasım 2021 arasında iç pazarının dışında büyük bir etkinlik düzenlemedi.