Bridgerton'ın 2. Sezon Kostümleri Hakkında Her Şey
MODA

Bridgerton'ın 2. Sezon Kostümleri Hakkında Her Şey

Kostüm Tasarımcısı Sophie Canale'den Bridgerton 2. sezon hakkında öğrendiklerimiz...

GÜNCELLEME TARİHİ: 24 Mart 2022

25 Mart Cuma günü Netflix'te prömiyer yapacak olan Bridgerton'ın ikinci sezonu, hit ilk sezonundan bile daha fazla dedikodu, daha fazla balo ve daha lüks kostümler vaat ediyor. İşte Bridgerton'ın kostüm tasarımcısı Sophie Canale'den öğrendiklerimiz...

1. İlgili kostümlerin çokluğu şaşırtıcı.

"Evde 120 kişilik bir ekip ve dışarıdan işçiler de vardı. Her altı haftada bir 160'a yakın 'make' ile ortalama 700 kostüm elde ettik.Bunun gibi başka bir yapım yok.Ve kadınlar için, bu kostümlerin her birinin bir şapkası, elbiselere uyacak şekilde boyanmış saç parçaları, takılar, işlemeli eldivenler, ayakkabılar veya bir eldiveni var. Yani sadece elbiseler değil, binlerce parçadan oluşan bir koleksiyon."

2. Giysiler bu sezon karakterler hakkında daha fazla bilgi veriyor.

"Ellen Mirojnick ve John Glaser, ben asistan tasarımcıyken 1. Sezon'da harika bir dünya inşa ettiler, bu yüzden harika bir temele sahiptim. Ama 2. Sezon için karakterleri biraz daha tanımaya başladığımızı hissettim. Benedict ve Bridgerton yegenlerim bu sezon görsel olarak birbirlerinden çok farklılar. Benedict kravat iğneleri ve kendi stilini hissettiren küçük detaylarla bu sanatsal yolculuğa çıkıyor. Anthony de bu sezon çok daha karanlık oluyor."

3. Sharma ailesinin Hint mirası, kostümlerine entegre edildi.

"Gösteri sorumlusu ve yapımcıyla Sharma ailesini Regency elbiselerini kullanarak nasıl temsil edeceğimiz konusunda büyük bir tartışma yaptık. Hint kumaşları ve Hint nakışları kullandık. Kate Sharma'nın kostümlerinin mücevher tonlarındaki renk paletleri önemlidir ve ailenin tüm mücevherleri Hint esinlidir. İmparatorluk tarzı elbiseler içinde olmalarına rağmen, hala miraslarının unsurları var."

4. Mücevherat yeni bir çığır açıyor.

"Bridgerton'lar gümüş renginde olma eğiliminde. Featherington'lar için altın. Sharmalar için ise rose gold. Bir sürü saç parçası, saç tokası, saç süslemesi yaptık. Ve bu sezon elbiselerin takılarla aynı unsurlarla yapıldığı birkaç temalı balo var."

5. Hassasiyet seviyesi akıllara durgunluk veriyor.

"Şeytan ayrıntılarda gizlidir. Her karakterin düğmelerine kadar kendi renk paleti vardır ve ben her birini seçtim."

6. Oyuncular en iyi kostümü kimin giyeceği konusunda yarıştı.

"Sette tüm oyuncular çekimler arasında sıcacık paltoları içinde ve kostümlerini göremiyorsunuz. Sonra bir çekime giderdik ve paltolar çıkar, şemsiyeler iner, eldivenler çıkar, her oyuncuya nişanını verirdik. Bir yarışma vardı - benimki daha iyi! Tüm kostümün bir araya geldiğini gördüğümüz için şovun bu eğlenceli kısmıydı."

7. Phoebe minik bir hatıra aldı.

"Her kostümün takıları insanlar için oldukça değerli hale gelir, bu yüzden insanların çantalarına gizlice giren birkaç yüzük ve bir korse olabilir. Phoebe korsesini bir hatıra olarak saklamak istedi."

8. Bu sezon yeni trendlere ilham verirse şaşırmayın.

"Bu sezon saç dekorasyonunda çok şey yaptık. Saç tokaları, takılar, saçınızdaki çiçekler - Lady Featherington'ın bu sezon ilginç şapkaları olduğunu düşünüyorum ve belki de bu, çıkışını görebileceğimiz bir şeydir."