Chanel Geçmişe Dönüyor
MODA

Chanel Geçmişe Dönüyor

Coco Chanel’in 90 yıl önce yarattığı ilk yüksek mücevher koleksiyonu Bijoux de Diamants’ın ilham verdiği 1932 koleksiyonu, değerli taşları gökyüzünün parlak sembolleriyle bir araya getiriyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 25 Mart 2022

Gabrielle Coco Chanel, 1932 yılında ilk ve tek yüksek mücevher koleksiyonu Bijoux De Diamants'ı yarattığında, üç yıldır süren Büyük Buhran'ın yarattığı sıkıntılı döneme görkemli bir şekilde veda etmek istemişti.

"Krizi unutmak için zanaatkarlarımızın ve kadınlarımızın becerilerini ortaya koyan, yeni, güzel şeyler yaratmaktan daha iyi bir şey olamaz" diyen tasarımcı elbette haklıydı. Aradan geçen 90 yılın ardından, Fransız modaevi yeni bir hikaye yaratmak için Bijoux de Diamants'ın modern kimliğinden yola çıktı ve kurucusunun dehasına saygı duruşu niteliğindeki yeni yüksek mücevher koleksiyonu 1932'yi yarattı. Gezegen ve yıldızların hareketlerinden ilham alınarak yaratılan koleksiyonun tamamı Mayıs ayında sergilenecek. Tanıtılan ilk parça ise aynı zamanda en önemli tasarım; 55.55 karatlık safiri odak noktasına alan Allure Céleste pırlanta gerdanlık.

Ay, güneş ve yıldız sembollerini öne çıkaran gerdanlık, tüm koleksiyonun ana fikrini yansıtıyor. Chanel Fine Jewelry Creation Studio Direktörü Patrice Leguéreau, ilk koleksiyonun çıkış tarihine atıfta bulunan 1932'nin ardındaki fikri şöyle açıklıyor; "Coco Chanel'in koleksiyonundaki göksel temayı, çizgilerin saflığını ve vücudun özgürlüğünü korumak istedim. Ay, güneş ve yıldız... Bu üç sembolün etrafındaki mesaj; her gök cismi gibi her vücut da kendi ışığıyla parlar."