Balenciaga İlkbahar 2023 Şovunu New York'ta Sahneleyecek
MODA

Balenciaga İlkbahar 2023 Şovunu New York'ta Sahneleyecek

Sunum 21 Mayıs'ta yapılacak.

GÜNCELLEME TARİHİ: 11 Nisan 2022

NYFW programına geri döndük çünkü Thom Browne'un yaklaşan şovu bu ay içinde gerçekleşecek, Sarah Burton'ın McQueen'i Brooklyn yolunda aldığını gördük ve şimdi Demna bir sonraki Balenciaga şovu için gözünü NYC'ye dikti.

Yaratıcı yönetmen, Balenciaga'nın Spring '23 koleksiyonunu 21 Mayıs'ta New York'ta sunacak, ancak henüz daha fazla ayrıntı veya mekan açıklanmadı. Aslında, markanın bir aydan biraz daha uzun bir süre önce gerçekleşen son defilesinden hemen sonra NYC'de gösteri yapmaya karar vermesinin bir nedeni de yok.

Kering'e ait markanın Paris Moda Haftası sırasında, yerinden edilmiş mültecilerin travmasına ve Demna'nın Ukrayna'daki duruma kişisel tepkisine yönelik düşündürücü ve üzücü bir selam olan son defilesi, haftanın en çok konuşulan gösterilerden biriydi.

Kreatif direktör Demna'nın sunumu yurtdışına taşıma kararı, endüstrinin pandemi öncesi destinasyon defilelerine dönüşündeki son hamlesini işaret ediyor. Pucci, Camille Miceli imzalı ilk tasarımlarını 28 Nisan'da Capri'de sunacağını ve Dior'un Maria Grazia Chiuri'nin sonbahar öncesi 2022 serisi için 30 Nisan'da Seul'de bir defileye ev sahipliği yapacağını duyurdu.

Ayrıca Chanel, 5 Mayıs'ta Monaco'da bir gösteri rezervasyonu yaptı; Gucci, 16 Mayıs'ı açıklanmayan bir Avrupa lokasyonunda yapılacak bir sunum için ayırdı; Louis Vuitton, 12 Mayıs'ta Güney Kaliforniya'ya uçuyor ve Kim Jones, Dior için en son erkek koleksiyonunun 19 Mayıs'ta Los Angeles'ta tanıtımını planladı.