Louis Vuitton, Cruise Şovu İçin Salk Institute'yü Seçti
MODA

Louis Vuitton, Cruise Şovu İçin Salk Institute'yü Seçti

San Diego'daki mimari harikası, Pasifik Okyanusu'nun şaşırtıcı manzarasına sahip.

GÜNCELLEME TARİHİ: 12 Nisan 2022

Louis Vuitton, 12 Mayıs'ta Cruise koleksiyonunu San Diego'nun görsel olarak en büyüleyici fonlarından biri olan Salk Institute'de sergileyecek.

Louis Vuitton yaratıcı yönetmeni Nicolas Ghesquière, havaalanı terminalleri ve açık hava müzeleri gibi mimari olarak daha belirgin yapıları tercih etme eğiliminde olduğundan, manzara seçimi şaşırtıcı değil.

Tasarımcı, Kaliforniya ile olan bağlantısından ilham aldığını ve Salk Institute'nün sonsuz bir Pasifik Okyanusu hakkındaki görüşlerinin ve mimar Louis Khan'ın yapısal olarak Brütalist yaklaşımının onu mükemmel bir eşleşme haline getirdiğini söyledi.

"Ayrıca zekayı, bilgiyi ve bilimin harikalarına olan inancı da kutluyor" diye ekledi.

Estonya doğumlu Amerikalı bir mimar olan Kahn, 1965 yılında Salk araştırma kampüsünü tamamladı. Adını kurucusu virolog Dr. Jonas Salk'tan alan, biyomedikal araştırmalara adanmış bağımsız bir kar amacı gütmeyen kuruluşa ev sahipliği yapıyor. 1955'te Salk, ilk çocuk felci aşılarından birini geliştirdi.

Vuitton, ABD ile olan uzun süreli aşkını daha da genişletiyor 2015 yılında Palm Springs'teki cruise gösterisinin yanı sıra, Vuitton geçen Kasım ayında Miami'de erkekler bahar 2022 gösterisini yeniden düzenledi, ayrıca erkek koleksiyonlarının sanat direktörü ve 41 yaşında hayata veda edeb Virgil Abloh'a bir övgü niteliğindeydi.