Alexander McQueen'in Özgeçmişi Satılıyor
MODA

Alexander McQueen'in Özgeçmişi Satılıyor

Tasarımcının kariyeri Savile Row'daki çıraklık eğitimiyle başladı.

GÜNCELLEME TARİHİ: 18 Nisan 2022

Lee Alexander McQueen'in dehası ve gizemi asla azalmayacak gibi görünüyor ve yakında bir hayran ondan istediğinin daha fazla almak yeni bir hatıra parçasına sahip olabilir!

1992 veya 1993'te oluşturulduğuna inanılan, McQueen'in 24 yaşında hazırladığı özgün bir özgeçmiş, New York Uluslararası Antika Kitap Fuarı'nda satılacak. Fuar, 21-24 Nisan tarihleri arasında Yukarı Doğu Yakası'ndaki Park Avenue Armory'de gerçekleştirilecek.

Dijital çağ ve tasarımcının bir özgeçmişe ihtiyaç duyduğu gerçeği göz önüne alındığında, elle yazılmış özgeçmiş biraz eskimiş görünebilir. Özgeçmişi, arkadaşı, ilham perisi ve ilk yayıncısı olan Alice Smith'in Alexander McQueen koleksiyonundan.

Tasarımcı, 2010 yılında 40 yaşında intihar ederek hayata veda etti.

McQueen, kariyerinin önemli noktalarından bazılarını "Kişisel Ayrıntılar", "Eğitim" ve "İstihdam" gibi başlıklar altında açıkladı. McQueen'i, adaşı etiketiyle modada olduğu için yalnızca başıboş bir usta olarak bilenler, onun çalışkan yaklaşımını öğrenince şaşırabilirler.

CV'nin 1.000 dolarlık bir fiyatı var ve fuarda Brooklyn merkezli kitap satıcısı Schubertiade Music tarafından satılıyor. Şirket, bu yaz Brooklyn, Crown Heights'ta bir perakende satış alanı açıyor.

1969'da Londra'da dünyaya gelen Alexander McQueen, Eylül 1984'ten Kasım 1990'a kadar beş farklı şirkette çıraklık yaptı. Central Saint Martins Sanat Okulu'nu Savile Row'da dört yıl sürecek olan göreve başladı. Temmuz 1987'de Gieves ve Hawkes'a geçmeden önce ilk durağı 1984 sonbaharında Anderson ve Sheppard'dı. Yaratıcı daha sonra Ekim 1988'de Bermans & Nathans'a katıldı ve 13 ay sonra Koji Tatsuno Ltd. için yola çıktı. Orada, bir kalıp kesicinin görevi olduğu ortaya çıkan bir terzilik işine başladı. McQueen, Tatsuno'nun özel müşterilerinden sorumluydu.

McQueen özgeçmişinde Şubat 1990'a kadar Milano merkezli Romeo Gigli'de serbest çalıştığını yazdı. McQueen, yalnızca Gigli'nin kadın ve erkeklere yönelik ana koleksiyonları için "Yeni Şekiller" yaratmak amacıyla olduğunu vurgulayarak, özgeçmişinde kadın giyiminin Fransa'da tasarlanmış 16. yüzyıldan kalma bir yöntemle nasıl kesildiğini kaydetti. Tekniği Bermans ve Nathans'taki işvereni tarafından kendisine verilen "eski bir antikacı kitabından" öğrendiğini açıkladı.

McQueen'in özgeçmişi, Romeo Gigli tarafından serbest olarak nasıl işe alındığını ayrıntılı olarak anlattı ve "Ekim 1990'da Carla Sozzani ile ara verdiği İtalya'ya dönmenin akıllıca olmadığını düşündü. Ancak, Londra'dan onun için çalışmaya devam ettim."

McQueen, kendi şirketini kurmadan önce 1996'dan 2001'e kadar Givenchy'de baş tasarımcı olarak hizmet vererek modanın zirvesine çıktı. Dört kez Yılın İngiliz Tasarımcısı ödülünü ve 2003 yılında Amerika Moda Tasarımcıları Konseyi'nin Yılın Tasarımcısı ödülünü aldı.

Özgeçmişinde McQueen, kişisel ilgi alanlarının yeni ve antika fotoğraf kitapları toplamayı içerdiğini ve ayrıca 1960'lar ve 1970'lerin sonlarında kült ve avangard sinemayı sevdiğini belirtti. İlginç bir şekilde, 17 Mart 1969'da doğmuş olmasına rağmen doğum yılını 1968 olarak belirtiyor.