Valentino Couture Koleksiyonunu Roma'da Sergileyecek
MODA

Valentino Couture Koleksiyonunu Roma'da Sergileyecek

Valentino, Sonbahar 2022 Couture şovunu Roma'da düzenleyecek.

GÜNCELLEME TARİHİ: 18 Nisan 2022

Kreatif direktör Pierpaolo Piccioli, markanın sonbahar 2022 haute couture defilesini Roma'da sahnelemeye karar verdiğinden Valentino bir kez daha köklerine saygılarını sunuyor.

Valentino Couture Sonbahar 2022 defilesi, 8 Temmuz'da şirketin çok katlı genel merkezine ev sahipliği yapan ve İspanyol Merdivenleri'nden bir taş atımı uzaklıktaki Piazza Mignanelli'de sahnelenecek.

Piccioli, "Roma her şeyin başladığı yer, hayatın, insanların, hikayelerimizin ve kimliklerimizin burada olduğu yer" dedi. "Bu yerin dünyaya ve Valentino'ya ait olduğu kadar biz de bu yere aitiz."

Gösteri canlı olarak gerçekleşecek ama aynı zamanda dijital olarak da yayınlanacak.

İtalyan başkentinin belediye başkanı Roberto Gualtieri, Valentino ve Roma şehri tarafından yayınlanan ortak bir bildiride, "Benzersiz olduğunu ilan eden bir moda şovuyla Roma'ya dönüşü için Maison Valentino'ya teşekkür etmek istiyorum" dedi. "Mimari ve sanat harikaları ile bu şehir, Roma'da kurulan ve İtalyan değerlerini tüm dünyaya taşıyan İtalyan Maison de Couture tarzına ev sahipliği yapmak için en iyi mekan. Bu harika etkinlikle Roma, uluslararası moda sahnesinin merkezine geri dönüyor."

COVID-19 pandemisinin neden olduğu kısıtlamalar, Piccioli'yi Valentino'nun sonbahar 2020 moda şovu "Of Grace and Light"ı o yılın Temmuz ayında Roma dışındaki Cinecittà stüdyolarında çok küçük bir gazeteci grubunun önünde düzenlemeye zorladı. Gösteride Nick Knight tarafından çekilen çarpıcı bir video ve ardından Mariacarla Boscono ve Vittoria Ceretti'nin tavandan sarkan salıncaklara tünemiş veya yüksek, gizli platformlara monte edilmiş gibi giydiği 16 fit yüksekliğindeki 15 beyaz kıyafetin sunumu yer aldı.

Piccioli, hikayelerle dolu Cinecittà stüdyoları, filmin ve performansın arka planını oluşturdu, çünkü bu stüdyolar "hayallerin yapıldığı doğal rüyalar diyarı" ve o zamanlar "en çok rüya görebileceğiniz yer" olan couture için mükemmel bir yer" dedi Piccioli.

Geçen yıl Ocak ayında, İtalya başka bir pandemi dalgasıyla karşı karşıya kaldığından, couture şovu dijital olarak açıldı ve "Code Temporal" olarak adlandırıldı.

Gösteri, tasarımcı tarafından 3D olarak da bilinen İngiliz sanatçı, müzisyen, şarkıcı ve söz yazarı Robert Del Naja ve Massive Attack grubunun kurucu üyesi ile diyalog halinde tasarlanan bir sunumdan oluşuyordu.

Piccioli, gösteriyi sahnelemek için Roma'daki 14. yüzyıldan kalma Palazzo Colonna'yı seçti. Valentino, ek bir varlık olarak Del Naja tarafından yaratılmış bir film sundu. Sanatçı, couture koleksiyonunun geliştirilmesinde yer alan bazı adımları filme aldı ve bu klipler, Del Naja ve işbirlikçi ortağı sinir sanatçısı Mario Klingemann tarafından oluşturulan bir dizi algoritma çalıştıran bir makine tarafından işlendi ve düzenlendi.

Geçen Temmuz, "Valentino Des Ateliers" sonbahar 2021-22 couture koleksiyonu Venedik'te Gaggiandre'de, Venedik'teki Arsenale'de gerçekleştirildi.

Roma'daki Piazza Mignanelli, aynı zamanda, markanın hem Piccioli hem de Maria Grazia Chiuri tarafından tasarlandığı ve şehirle olan bağlarını vurgulayan "Mirabilia Romae Diffused Exhibition" ile aynı zamana denk geldiği Temmuz 2015'te Valentino'nun sonbahar 2015 defilesinin yeriydi.