Balenciaga İlkbahar 2023 Şovunun Tarihi Değişti
MODA

Balenciaga İlkbahar 2023 Şovunun Tarihi Değişti

Balenciaga, New York'ta gerçekleştireceği İlkbahar 2023 koleksiyon tanıtımını 22 Mayıs'a kaydırdı.

GÜNCELLEME TARİHİ: 20 Nisan 2022

Balenciaga, 2023 ilkbahar koleksiyonunun New York'taki açılış tarihini 22 Mayıs'a aldı. Daha önce 21 Mayıs Cumartesi günü ABD'deki gezici gösterisi için duyurulmuştu Fransız lüks grubu Kering tarafından kontrol edilen Paris merkezli moda evi, Paris Moda Haftası'nda yer aldığında genellikle Pazar sabahı erken saatlerde gösterilerini yapıyor.

Mekan da dahil olmak üzere diğer detaylar hala gizli.

Balenciaga'nın New York gösterisi, yaratıcı yönetmeni Demna'nın sürükleyici moda gözlükleri takma konusundaki itibarı göz önüne alındığında, merakla beklenen bir olay. Geçen ay Paris'teki Sonbahar 2022 şovunda, dev bir kar küresinde şiddetli rüzgarlarla savaşan ve Rusya'nın işgali sırasında ülkelerinden kaçan Ukraynalı mültecilerin görüntülerini çağrıştıran modeller vardı.

Tasarımcı, iklim krizi, teknolojinin tehlikeleri, jeopolitik durum ve modanın kendisi hakkında korkusuz ve keskin yorumlarıyla tanınıyor.

Ayrıca moda üzerinde geniş bir etkisi olmaya devam ediyor. Geçen Temmuz'da, Cristóbal Balenciaga'nın 1968'de modadan emekli olmasından bu yana Balenciaga'nın ilk couture moda şovunu sahneledi ve 2022 sonbaharında bir dizi koleksiyonda bir dizi koyu pantolon takımının habercisiydi.

Pandemi kontrolünü yavaş yavaş yitirdiği için endüstri, destinasyon moda şovlarına güçlü bir dönüşe tanık oluyor. Bildirildiği üzere Pucci, Camille Miceli'nin ilk tasarımlarını sergilemek için 28 Nisan'da Capri'ye gidiyor ve Dior, Maria Grazia Chiuri'nin per-fall 2022 kadın hazır giyim koleksiyonu için 30 Nisan'da Seul'de bir defile düzenlemeyi planlıyor.

Chanel, 2023 cruise sezonunu Monako'da 5 Mayıs'ta bir gösteriyle başlatıyor ve Louis Vuitton, 12 Mayıs'taki gösterisi için San Diego, Kaliforniya'daki Salk Enstitüsü'ne gidiyor. Bu arada, Gucci, İtalya'nın Puglia bölgesindeki Castel Del Monte'de bir karma gösteri için 16 Mayıs'ı ayırdı ve Kim Jones, Dior için hazırladığı 2023 ilkbahar erkek koleksiyonunu 19 Mayıs'ta Los Angeles'ta sergilemeyi planlıyor.