Kim Kardashian 2022 MET Gala'da Marilyn Monroe'nun Elbisesini Giydi
MODA

Kim Kardashian 2022 MET Gala'da Marilyn Monroe'nun Elbisesini Giydi

Kim Kardashian MET Gala kırmızı halısında Marilyn Monroe'nun en ikonik elbisesini giyerek yürüdü.

GÜNCELLEME TARİHİ: 5 Mayıs 2022

Kim Kardashian'ın yüksek moda dünyasını kazanmak yıllarını aldı. Ancak şimdi en büyük markalarla iş birliği yanı sıra tarihe geçmiş en büyük yıldızların elbiselerini bile giyebiliyor.

2019 yılında Manfred Thierry Mugler tarafından bizzat tasarlanan ıslak görünümlü lateks elbisesiyle 'Kamp' temasını işleyip, 2021'de Balenciaga kılığına girerek (görüşleri bölerken) manşetlere çıkan Kardashian, bir kez daha tüm dikkatleri üzerine çekti. Kim Kardashian, 2022 MET Gala kırmızı halısında gerçekten sansasyonel bir vintage an yaşadı.

Kardashian, Hollywood ikonunun Marilyn Monroe'nun en ünlü performanslarından biri için (bu aynı zamanda tüm zamanların en tanınmış pop kültürü anlarından biri) giydiği gerçek elbiseyi giyerek MET Gala'ya katıldı.

Kardashian, 1962'de Monroe'nun John F Kennedy'ye "Happy Birthday Mr. President" şarkısını söylerken giydiği Jean-Louis elbisesiyle kırmızı halıya vurdu. O zamanlar büyük bir heyecan yaratan elbise, kristallerle kaplıydı ama neredeyse tamamen şeffaftı. Monroe'nun sahneye çıkmadan önce elbisenin içindeyken üzerinde dikildiği söyleniyor.

SAÇLARINI SARIYA BOYADI

Jean-Louis tarafından Bob Mackie'nin bir eskizinden yola çıkılarak tasarlanan ışıltılı elbise, 6.000 kristalden oluşuyor. Monroe, performans sırasında çıkardığı beyaz bir kürk manto ile eşleştirdi, Kardashian'ın Met Gala kırmızı halısında da taklit ettiği bir şey. Reality TV yıldızı ayrıca aktrise başka bir selam vererek saçını platin sarısına boyadı.

İkonik elbise, 2016'da bir müzayedede 4,8 milyon dolar ile satılan en pahalı elbise olma rekorunu elinde tutuyor. Elbise daha sonra Kardashian'ın gece için ödünç aldığı Ripley's Believe It Or Not Museum tarafından satın alındı.

ELBİSEYİ SADECE KIRMIZI HALIDA GİYDİ

Elbette, elbisenin moda tarihinin bu kadar önemli bir parçası olması, hiçbir şekilde değiştirilemeyeceği anlamına geliyordu ve Kardashian bunun yerine elbiseye uyacak şekilde kendini değiştirmek zorunda kaldı.

Giydiği andan beri çok eleştiri alan yorumlarda, yıldız kırmızı halıda elbiseye sığdırmak için sadece üç haftada 7 kilo verdiğini açıkladı. Üç hafta boyunca şeker ve karbonhidrattan kaçındığını, ancak etkinlikten hemen sonra bir pizza ve çörek partisi planladığını açıklayarak, "Bir role hazırlanmak gibiydi" dedi. İçeri girdikten hemen sonra Kardashian, moda tarihinin ikonik parçasını bozma riskini almamak için elbisenin bir kopyasıyla üzerini değiştirdi.