Sürdürülebilirliği Savunan MET Gala 2022 Anları
MODA

Sürdürülebilirliği Savunan MET Gala 2022 Anları

2022 Met Gala'da sürdürülebilir modayı destekleyen tasarımları bir araya getirdik.

GÜNCELLEME TARİHİ: 5 Mayıs 2022

Özellikle yıldızların yepyeni bir şey seçmek yerine benzersiz anlar yaratmak için arşive daldığı kırmızı halıda, vintage moda için şu anda olduğundan daha popüler olmamıştı.

Tabii ki, bu sürdürülebilirlik için harika bir mesaj ve daha çevre dostu kırmızı halı moda trendi, tasarımları birden fazla kez yeniden giyen ünlülerde ve daha az ayak izi bırakmak için eski malzemeleri yeniden değerlendirmeyi seçen tasarımcılarda da görüldü.

Daha önce bu kadarını Met Gala'da görmemiştik , sadece etkinliğin doğası gereği, katılımcılardan belirli bir temaya göre giyinmeleri isteniyor ve markalar bu özel gece için özel tasarım parçalar üretiyor.

Ancak 2022 Met Gala oldukça farklı görünüyordu. Gecenin en büyük yıldızlarından birkaçından fazlası, ya vintage tasarımları seçerek, zaten sahip oldukları elbiseleri yeniden giyerek ya da görünümlerini yeniden tasarlanmış veya geri dönüştürülmüş malzemelerle oluşturarak kıyafetleri için geçmişe bakmayı seçti.

Aşağıda, sürdürülebilirliği savunan bu yılki Met Gala'dan moda anlarından bazılarını topluyoruz.

Kim Kardashian

Hiç şüphesiz gecenin en çok konuşulan ve vintage modasına en çok destek veren anıydı: Kim Kardashian, Marilyn Monroe'nun 1962'den kalma ikonik Jean-Louis elbisesini giydi.


Emily Ratajkowski

Ratajkowski'nin elbisesi 1992 Versace koleksiyonundandı ve en son model Yasmeen Ghauri tarafından podyumda giyildi. Ratajkowski, son derece renkli, boncuklu tasarım hakkında "Bu görünümü giydiğim için kendimi çok şanslı hissediyorum" dedi.


Emma Stone

2022 Met Gala'da ne giyeceğine karar verirken Emma Stone kendi gardırobunun içine baktı. Aslında, oyuncu evlenirken düğün kutlamaları sırasında giydiği elbisesini yeniden giymeye karar verdi. Güzel, beyaz, tüylü elbise, özel tasarım bir Louis Vuitton eseriydi, narin dantel detaylara ve ipeklere sahipti.


Ho Yeon Jung

Louis Vuitton'da yeni bir şey yaptırmamayı tercih eden bir diğer yıldız da moda evinin Cruise 2017 koleksiyonundan bu mini denim elbiseyi giyen HoYeon Jung'du. Kırmızı halıda gazetecilere konuşan Louis Vuitton'un yaratıcı yönetmeni Nicolas Ghesquière, eski tasarımları yeniden yorumlamaktan heyecan duyduğunu söyledi: "Tasarımlarınızın yaşayacağını bilmekten daha iyi bir his olamaz. Bu yılki Met Gala için önceki koleksiyonlara ve tasarımlara geri dönme şansı çok keyifliydi."


Paloma Elsesser

Gecenin en sevdiğimiz görünümlerinden biriydi ve Paloma Elsesser's Coach kıyafeti özellikle onun için yaratılmış olsa da elbisenin bazı kısımları, özellikle 1930'lardan kalma elbiseler kullanılarak yapılan etekteki danteller gibi, farklı amaçlara uygun malzemelerden yapılmıştı.

Billie Eilish

Etkinlikte tamamen yenilenmiş bir Gucci elbisesi giyen Billie Eilish'in de aklında sürdürülebilirlik vardı. Kırmızı halıda elbisenin kendisi için Gucci'nin kreatif direktörü Alessandro Michele tarafından yaratıldığını, ancak tamamen geri dönüştürülmüş kumaşlardan yapıldığını açıklayarak, "Mümkün olduğunca çevre dostu olmak istedim" dedi.


Amber Valletta

Süper model Amber Valletta, 2022 Met Gala görünümü için arşivlere daldı ve Azzaro'nun bu çok parlak, pileli, 1980'ler tasarımını seçti. Stilisti Karla Welch, onu LA merkezli butik Aralda Vintage'dan aldı (Bella Hadid'in son zamanlarda giydiği 1950'lerin Dior elbisesinin de geldiği yer).


Adut Akech

Adut Akech, Christian Lacroix'in 2003 sonbahar/kış koleksiyonundan olan etkinlik için omuzları açık, dökümlü, yeşil bir elbise içinde nefes kesici görünüyordu.