Fantezi ve Felloni
MODA

Fantezi ve Felloni

Sanat eserini andıran ayakkabılarıyla ünlü Roger Vivier’nin yeni koleksiyonunda, tasarımcı Gherardo Felloni marka mirası ile yenilik arasında kusursuz bir denge oluşturuyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 9 Mayıs 2022

Bianca Brigitte Bonomi

Roger Vivier Kreatif Direktörü Gherardo Felloni ile buluşmak üzere Mandarin Oriental Doha'ya vardığımda, tam da hayalimde canlandırdığım gibi biriyle tanışıyorum: Canlı, hayat dolu, zeki, esprili. Dünyanın en saygın ayakkabı markalarından birinin değerlerine - eğlenceli, cesur ve göz kamaştırıcı olmak - mükemmel şekilde uyuyor.

Roger Vivier, kariyerine 1920'lerin sonlarında, Avrupa ve Amerika'nın en iyi üreticilerine tasarım yaparak başlamış, 20. yüzyılın ortalarında Christian Dior için yaptığı tasarımlarla şöhretin zirvesine yükselmişti. Marka mirasına saygı duyan Gherardo, aynı zamanda öncü bir ruha sahip; modaevinin kodlarını ustaca yeni ve çağdaş bir şekilde yorumluyor. Bu sayede, athleisure stili Viv' Run Sneaker'dan tabanı kırmızı kalpli I Love Vivier topuklulara uzanan birçok yaratıcı tasarıma imza attı. Ve yüksek topuklu fantastik parçalarla göz alıcı bir İlkbahar/Yaz 2022 koleksiyonu yarattı.

"Benim için Roger Vivier çok özel bir marka" diyor tasarımcı. "Her ayakkabı tasarımcısının gözünde Roger Vivier eşsizdir. Modanın ve siluetlerin değişiminde büyük rol oynadı. Ayakkabılarda güzellikle rahatlığı kusursuzca buluşturdu." Gherardo için bu mirası benimsemek, geçmişi kopyalamak yerine markanın DNA'sını geliştirmek anlamına geliyor. "Modada bir şeyi kopyalıyorsanız, yenilik yapmış sayılmazsınız. Bugün ayakkabı tasarımı söz konusu olduğunda, geçmiştekiyle aynı şeyleri yapamazsınız çünkü uygulanan teknikler de, kadınların ayakları da, yaşam stilleri de değişti. Dolayısıyla benim için miras fiziksel bir şey değil, bir duygu; markanın simgelediği ikonik kadın imajı, yaşama sevinci, nadirlik, mutluluk, canlılık hissi."

Bu duygu, son Roger Vivier koleksiyonu Flooded'da kendini gösteriyor: Tema şarkısı Floodland'in Gherardo tarafından bestelenip seslendirildiği ve Isabella Rossellini gibi ikonik isimlerin yer aldığı müzikal bir kısa film. Bu cesur ruhlu koleksiyonun öne çıkanları ise ilk kez Monsieur Roger Vivier tarafından tasarlanan ve Gherardo Felloni'nin bir toka ile güncellediği dore gladyatör sandaletler, farklı malzemeleri ve eğlenceli renkleriyle dikkat çeken Viv'Choc çanta ve gelecek yıllarda markanın koleksiyonlarında daha sık karşılaşacağımızın sinyallerini veren bir dizi gösterişli mücevher.

Tasarımlar kadar sunuldukları film de son derece gösterişli ve yaratıcı. Bu yönüyle koleksiyon, Gherardo'nun Fashion Trust Arabia paneli için ziyaret ettiği Katar'dakiler dahil, Ortadoğu müşterisinin de kalbini çalıyor. "Bu etkinlik sayesinde yeni jenerasyon tasarımcılarla tanışmak heyecan vericiydi" diyor tasarımcı. "İtalya'da büyüdüm ve farklı kültürleri tanımak her zaman en büyük tutkularımdan biri oldu. Katar'ın kreatif vizyonuna ve modayı destekleyen kültürüne şahit olmak muhteşemdi."