Kate Middleton ile Annelik Üzerine
MODA

Kate Middleton ile Annelik Üzerine

Cambridge Düşesi annelik, kaygı, depresyon ve yeni ebeveynler için destek üzerine konuştu.

GÜNCELLEME TARİHİ: 9 Mayıs 2022

Düzenli olarak yeni annelere destek hakkında konuşan Cambridge Düşesi, annelik dönemindeki kaygı ve depresyon hakkında kişisel bir mesaj paylaştı.

Kate daha önce Giovanna Fletcher'ın "Mutlu Anne, Mutlu Bebek" podcast'inde anneliğin "sürekli zorluk" ve yeni doğmuş bir bebeğe bakarken "anne suçluluğu", yalnızlık ve kendinden şüphe duyma hakkında konuşmuştu. Middleton şimdi ise bir ebeveyn olarak kendi zihinsel sağlığıyla başa çıkma konusunda kişisel bir mesaj paylaştı.

Düşes paylaştığı bir videoda; "Hepimiz hamilelik, doğum ve bir çocuğun yaşamının ilk aylarının ve yıllarının son derece zorlu olabileceğini biliyoruz. Ebeveynler genellikle bu ilk yıllarda kendilerini yalnız ve bunalmış hissederler. Birleşik Krallık'taki kadınların yaklaşık yüzde 20'sinin perinatal depresyon yaşadığı bildiriliyor. Ne yazık ki, birçoğunun sessizce acı çektiğini de biliyoruz. Hiç kimse bu süre zarfında kaygı ve depresyon yaşamaya karşı bağışık değildir. Bu nedenle, mücadele edebilecek herkese doğru zamanda doğru desteğin verilmesi çok önemlidir, böylece yargılanma korkusu olmadan bu duyguları paylaşabilirler ve iyileşmeleri için ihtiyaç duydukları bilgi, bakım ve desteğe erişebilirler." dedi.

Sözleri, Kensington Palace'ın şu anda kadınları ve perinatal akıl sağlığından etkilenen aileleri destekleyen bir Birleşik Krallık yardım kuruluşu olan Maternal Mental Health Alliance'ın kraliyet hamisi olduğunu doğrulamasının ardından geldi.

"Yapılacak daha çok şey var" dedi. "Ve ebeveynleri, bakıcıları ve bugün çocuk yetiştiren herkesi desteklemek her birimize düşüyor. Çünkü gelecek nesil çocukların gelişmesini sağlayarak, hepimize fayda sağlayan daha güçlü, daha sağlıklı ve daha besleyici bir toplum oluşturmaya yardımcı olabiliriz." diye ekledi Kate.