Yazlık Kumaş Rehberi
MODA

Yazlık Kumaş Rehberi

Rahat bir yaz geçirmek için hangi kumaşları kullanmanız gerektiğini biliyor musunuz?

GÜNCELLEME TARİHİ: 10 Mayıs 2022

Herkes tarafından dört gözle beklenen yaz mevsimi sonunda geldi. Yaz söz konusu olunca güneş ve deniz bizlere tatil hayelleri kurdursa da sıcak hava yazı zorlaştırabiliyor. Özellikle bu havalarda yapılan giysi ve kumaş tercihleri doğrudan gününüzün kalitesini etkiliyor. Sıcak havalarda rahat etmenizi sağlayacak nefes alan, ferah kumaşlardan oluşan yazlık kumaş rehberimiz sizlerle.

Poplin

15. yüzyılda Fransa'da üretilmeye başlayan poplin kumaş gardıropların vazgeçilmezi gömleklerde ve gömlek elbiselerde karşımıza çıkıyor. Sık sokumayla elde edilen pamuklu poplin kumaş nefes almasının yanı sıra hafifliğiyle de yaz için ideal kumaşlar arasında yer alıyor.

Keten

Daha çok erkek giyim sektöründe tervih edilen keten kumaş, terletmez ve koku yapmaz özellikleriyle karşımıza çıkıyor. Gömlek ve ceket tasarımlarında sıkça kullanılan bu kumaş türü içerdiği yüksek doz pamuk iplikler sebebiyle çabuk buruştuğu için daha çok üst giyim ürünlerinde kullanılıyor.

Şile Bezi

Öncelik konfor diyenlerdenseniz doğal şile bezinden yapılan tasarımlar tam size göre. Krem ve bej rengi tonlarındaki doğal yapısı ve yüksek doz pamuk içerdiği için nefes alan lifleriyle kullanıcıya konforlu bir gün yaratırken otantik dokusuyla da bohem görünümlere göz kırpıyor.

Krep

Krep kumaş ince dokusunun yanı sıra esnekliğiyle de favoriler arasında yer alıyor. Hava geçirgenli yükske olan bu kumaş türü özellikle yazlık elbiselerde karşımıza çıkıyor. Kolay yıkanması ve kolay ütülenebilir olması da krep kumaşın her sezon koleksiyonalrda yer almasını sağlayan etkenlerden biri.